28/11/13

Βοήθεια! Όχι άλλη βοήθεια.

Ευχαριστούμε που μας καταχρεώνετε, μας καραχρεώνετε, μας υποχρεώνετε και δε μας λέτε πόσο μας χρεώνετε. Μας κακομαθαίνετε, κύριε πρέσβη κεφαλαίων, αλλά δεν αντέχουμε άλλη χλιδή.

Υποσχόμεθα ότι θα εξαντλήσουμε την εξαμηνία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ε, ρε γλέντια! Ο Μπουμπούκος θα είναι πρόεδρος όλων των υπουργών Υγείας της ΕΕ. Πρόεδρος των διπλωματών της ΕΕ θα είναι ο μόνος που εισέβαλλε στη Συρία πριν του το ζητήσει κανείς. Ούτε καν ο Άσαντ είχε προλάβει να ονειρευτεί την απίθανη δήλωση ετοιμότητας Βενιζέλου. Ναι, αυτόν έχουμε στη θέση του υπουργού Εξωτερικών όσο κι αν δεν το πιστεύετε. Να δούμε πώς θα το πιστέψουν οι υπόλοιποι Ενωσίτες.

Να μου το θυμηθείτε: τελικός στόχος του νεοφιλελεύθερου πειράματος ήταν αυτό που ουσιαστικά αποτελεί τη μοναδική περιουσία των Ελλήνων: τα ακίνητα. Αν πρώτα όμως δεν τους έδιωχνες από τις δουλειές τους τούς πονηρούς Έλληνες και δεν τους εξαθλίωνες δε θα μπορούσες να τους βρεις αδύναμους και να τους πάρεις τα το κεραμίδι πάνω απ’ την κεφάλα τους. Να δούμε τελικά ποιοι είναι Κουτόφραγκοι και Αμερικανάκια. Ποιοι; Εμείς; Δε θέλω να σε στενοχωρήσω, αλλά έχεις δίκιο.

Ο προϋπολογισμός του 2014 που κατατέθηκε λέει ότι από τα περίπου 116,524 δισ. ευρώ που θα είναι οι συνολικές δαπάνες για το 2014, τα 74,199 δισ. ευρώ (ποσοστό 64% !!!) θα πάνε στους τοκογλύφους! Κι αυτό δε λέει πολλά. Τα περισσότερα τα λέει το σύνολο των εσόδων του κράτους για το 2014 που θα είναι μόλις 54,695 δισ. Πάλι κάποια λεφτά θα λείπουν.

Τα μόνα χρήματα που μπορεί να εισπράξει η εφορία από τα υψηλά εισοδήματα ίσως είναι από εκείνους που μένουν σε σπίτι τους που ανήκει κατ’ όνομα σε δικιά τους οφ-σορ εταιρεία. Χάνουν τη φοροαπαλλαγή ενοικίου.

Ο Μπουμπούκος χαίρει φλυαροαπαλλαγής.

Ο Μπαξεβάνης αθωώθηκε για τη δημοσίευση της Λίτσας Λαγκάρντ, επειδή δεν απέφερε καμία ζημία σε όσους τα ονόματά τους συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτήν.

Ο Βενιζέλος το υποβρύχιο Παπανικολής το παίρνει και γέρνει. Αναδύεται στη Βουλή ο Παπαδικαστής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: