20/11/13

ΣΥΡΙΖΟΣΤΑΣΙΑ

Απίθανα μαθήματα νεώτερης ιστορίας. Ο Σαμαράς της Πολιτικής Άνοιξης του αποστάτη από την κυβέρνηση της ΝΔ Συμπιλίδη (1993) καταγγέλλει τον Τσίπρα για πρόκληση αποστασίας. Το ίδιο καταγγέλλουν και «ΤΑ ΝΕΑ» που παρότρυναν σε αποστασία το ’65.

Ο Τσίπρας θύμισε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που σκέφτονται να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση και να μας απαλλάξουν από αυτήν ότι θα το εκτιμήσουν οι ψηφοφόροι τους. Δεν μίλησε για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που όσο και να το εκτιμήσουν δεν υπάρχει περίπτωση να τους δώσουν τσάμπα ψήφο σε κανένα.

Πάντως δεν κατάλαβα!... Αν ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που ψήφισε τα δύο μνημόνια και το μεσοπρόθεσμο άλλαξε γνώμη, κατάλαβε ότι αυτός ο δρόμος δεν οδηγεί πουθενά αν κατάλαβε τη μαλακία του δεν πρέπει να το πει; Δεν πρέπει να τα μαζέψει και να φύγει από την κυβερνητική πλειοψηφία; Αν σε τέτοιους βουλευτές απαγορευθεί ηθικά να ζητήσουν συγνώμη δε θ’ αλλάζει τίποτα. Παραμένουμε λαός δογματικός δηλαδή συντηρητικός. Ακόμα κι αν ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είναι πολιτικό λαμόγιο και δε βλέπει να επανεκλέγεται με αυτό το κόμμα γιατί να μην κατέβει με τον ΣΥΡΙΖΑ; Θα κουβαλήσει δικούς του ψηφοφόρους, ας πάρει τους σταυρούς του, ας του πουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι ένα ευγενικό «ευχαριστώ» και αν (πολύ δύσκολα) καταφέρει και να εκλεγεί χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι. Εκτός αν οι ΣΥΡΙΖΑίοι διακατέχονται κι αυτοί από τον φόβο των καθαρών ΚΚΕδων μη λερωθεί η ιδεολογική τους πίστη στη μία και μοναδική αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: