11/11/13

Κυβερνάτε με κι ας κλαίω

Η κυβέρνηση βγήκε ενισχυμένη, πολύ ενισχυμένη από την ψηφοφορία, είπε ο Αντωνάκης. Πράγματι, έχασε μόνο ένα βουλευτή την Τζάκρη που στο κάτω-κάτω γυναίκα είναι και τίποτα παραπάνω.

Για να λύσει εσωκομματικά του προβλήματα έκανε την πρόταση μομφής ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Αντωνάκης καταγγέλλοντας τον Τσίπρα ότι έτσι έφερε εσωκομματικά προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ με την υπερψήφιση της πρότασής του από την Τζάκρη, κάτι που την έθεσε εκτός κινήματος, για να θυμηθούμε και τον πρωτομάστορα της εκπαραθύρωσης τον καπετάν Ανδρέα Παπανδρέου.

Οι εκλογές θα γίνουν σίγουρα το 2016 είπε ο Αντωνάκης ελπίζοντας προφανώς σε πρόωρες εκλογές όπου θα προσφύγει ο πρωθυπουργός Τσίπρας. Σύμφωνα με την αριθμητική που μάθαμε στο Δημοτικό, αφού η κυβερνητική πλειοψηφία μέσα σε 15 μήνες έχασε 25 βουλευτές, χάνει πάνω από 1,5 βουλευτή το μήνα. Άρα σε τρεις μήνες θα έχει χάσει πάνω από 4,5 βουλευτές και την κυβερνητική πλειοψηφία.

Το wifi θ’ ανεβάσει το ΑΕΠ, (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) είπε ο Αντωνάκης επικαλούμενος αποτελέσματα έρευνας περί του τι κάνει η άνοδος διεισδυτικότητας στο ίντερνετ. Πράγματι, συμφωνούμε, έστω κι αν κάποιοι συντηρητικοί (αριστεροί) επιμένουν ότι για ν’ ανέβει το ΑΕΠ πρέπει να παράγεις περισσότερο προϊόν.

Μόλις είδε ο πρόεδρος της Βουλής τον κ. Σαμαρά να μπαίνει στην αίθουσα της ολομέλειας, ξαφνιάστηκε. Πετάχτηκε όρθιος να τον καλωσορίσει. «Καλώς τον Αντώνη. Μαύρα μάτια κάναμε να σε δούμε». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ προθυμοποιήθηκε να του θυμίσει τα μέρη της Βουλής. Ο Αντωνάκης ζήτησε μόνο να μάθει πού είναι η τουαλέτα γιατί είχε μια σφίξη.

Στο τέλος της συζήτησης ο Αντωνάκης απογοήτευσε τους αντιπάλους του. Δεν είπε κάτι εντός θέματος ώστε να τους ενεργοποιήσει την άμυνα. Ήταν αμείλικτος απέναντι στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, περισσότερο κι απ' τον Λαφαζάνη. Γενικά ο Αντωνάκης άσκησε χαλαρή αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγορεί τον Τσίπρα ότι δεν κράτησε το φερ πλέι. Πράγματι ο «πρωτάρης» δεν τήρησε την παράδοση και μιλούσε μόνο για θέματα που απασχολούν τον κόσμο της Ελλάδας και του χρέους της.

Ο Στουρνάρας αισιόδοξος: «Για το καλό των δανειστών μας θα πουλήσουμε ακόμα και τη μπάλα», είπε, κάτι που δεν πρέπει να άρεσε πολύ στους οπαδούς του Άρη Θεσσαλονίκης που έχασαν μόνοι τους από τον Παναθηναϊκό.

Ο Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής είπε χθες ένα γρίφο: «Είναι γνωστές οι διαφορές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ». Ίσως εννοούσε τις οικονομικές διαφορές που σίγουρα έχουν  -όχι μεταξύ τους- ή μιλούσε για τις διαφορές εκλογικών ποσοστών που σημειώνουν στις δημοσκοπήσεις.

Αργότερα ο Μπένυ έριξε κι ένα καθιερωμένο γλείψιμο στον προϊστάμενό του Σαμαρά, ότι και καλά η κυβέρνηση πέτυχε τόσα όσα καμία άλλη ευρωπαϊκή και προφανώς όσα καμία άλλη ελληνική. Ούτε οι κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου δηλαδή, ούτε του Σημίτη, ούτε πολύ περισσότερο του Γιωργάκη. Ο Βενιζέλος μέρα με τη μέρα πείθει ότι πρόκειται για πετυχεσά όπως κι αν αυτός ο όρος ακούγεται. Άργησαν να τον κάνουν αρχηγό τους, αλλά τελικά τα κατάφεραν. Ακόμα και η πολιτική αυτοκτονία θέλει τον ειδικό της. Τον Γερμανό τον θέλουμε για την οικονομική αποτυχία. Ψώνισαν από σβέρκο. Σημείωση: Ο κύριος Βενιζέλος όσο ήταν στο βήμα μιλούσε για το πόσο κακός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ* και πόσο καλή είναι η κυβέρνηση, δηλαδή πόσο καλός πρωθυπουργός είναι ο Σαμαράς. Δε καταλάβαμε να είπε μια καλή κουβέντα για το ΠΑΣΟΚ ή για κάποια από τις κυβερνήσεις του.

*Τα έριξε και λίγο στη ΔΗΜΑΡ που δεν προσχωρεί στην κεντροαριστερά του και τα περισσότερα στελέχη αυτού του κόμματος παραμένουν στην κεντροαριστερά του κυρ-Φώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: