17/10/13

Αφιερωμένο χρυσαυγιτικά

Ο βουλευτής της ΝΔ Δ. Κυριαζίδης, πρώην συνδικαλιστής αστυνομικός χθες 16 Οκτωβρίου ψήφισε παρών (λευκό) για την άρση ασυλίας  Χ. Αλεξόπουλου και δήλωσε ότι το αδίκημα με το οποίο βαρύνεται ο χρυσαυγίτης –λειτουργία παράνομου ραδιοερασιτεχνικού σταθμού- δεν είναι αδίκημα ώστε αυτός να διωχθεί για βία, διότι κατέχει νόμιμη άδεια. Μάλλον ο ίδιος ο Κυριαζίδης του είχε δώσει την άδεια, αλλά το κράτησε μυστικό αφού μόνο ο ίδιος το γνώριζε. Γιατί δεν το έλεγε από πριν για να μην  ζητηθεί η άρση αφού εμφανίζεται τόσο σίγουρος γι’ αυτό; Μήπως παίζει ρόλο το ότι ήταν αυτός αστυνομικός και ο άλλος παραμένει χρυσαυγίτης;

Καλέ μου κύριε, αφού η αίτηση άρσης ασυλίας του εν λόγω βουλευτή αφορά αδίκημα που δεν έχει σχέση με την άσκηση του λειτουργήματος του βουλευτή είχες ένα λόγο παραπάνω να ψηφίσεις υπέρ. Αν βουλευτής έχει παράνομο ραδιοσταθμό, κλέψει, βιάσει, πλακώσει στο ξύλο τη γυναίκα του, κοροϊδέψει ανάπηρο, πατήσει με αυτοκίνητο άνθρωπο, σπάσει μαγαζί και λοιπά και λοιπά δεν καλύπτεται από τη βουλευτική ασυλία. Για να μη γίνει πρόσχημα όμως η εικασία τέλεσης από το βουλευτή μιας τέτοιας πράξης για να εμποδιστεί το πολιτικό του λειτούργημα από αντιπάλους του, γι’ αυτό και μόνο γι’ αυτό απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της ολομέλειας της Βουλής.

Είναι δυνατόν βουλευτής να μη γνωρίζει το Σύνταγμα; Δεν είναι τόσο μεγάλο κείμενο. Διαβάστε το, αδέρφια. Για καλό σας το λέμε. Για να μην ξεφτιλίζεστε και από εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: