10/10/13

Οι εξελίξεις τρέχουν και δε φτάνουν

Η Βίκυ Σταμάτη άργησε να πάει στο Δαφνί. Αν έμπαινε σε ψυχιατρική κλινική όταν σκέφτηκε να παντρευτεί τον Άκη ίσως τώρα να μην ήταν φυλακισμένη.

Θα τους στείλει όλους φυλακή ο Αντωνάκης. Η αριστερή Τράπεζα της Ελλάδας λέει ότι θα έχουμε ύφεση για άλλα δύο χρόνια. Η αντιπολιτευόμενη ανεξάρτητη επιτροπή προϋπολογισμού της Βουλής –εγκληματική οργάνωση- μας ενημερώνει ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο. (Ούτε εμείς)

Μόνος ευτυχής Έλλην ο Στουρνάρας. Η (ιδιωτική) Τράπεζα της Ελλάδας και η επιτροπή προϋπολογισμού της Βουλής δε μπορούν να τον συνεφέρουν με τις δυσάρεστες προβλέψεις τους για την Οικονομία. Επί Στουρνάρα σημειώνει ύφεση ακόμα και δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής. Ούτε από μαγαζιά ούτε από Πακιστανούς μικροπωλητές μπορούν να εισπράξουν πια.

Για την μέχρι τώρα ανάπτυξη της Χρυσής Αυγής δεν περιμένουμε αυτοκριτική Δ-Ένδεια. Μόνο πλαστοκριτική από Κεδίκογλου.

Χωρίς τους αδρανείς (χεσμένους) χρυσαυγίτες ο Δένδιας αναγκάζεται να στείλει δικούς του αστυνομικούς να διαλύσουν καταλήψεις στα σχολεία. Όταν ο ιδιωτικός τομέας σηκώνει τα χέρια ψηλά αναλαμβάνει ο δημόσιος.

Οι πολίτες θα πληρώσουν λιγότερους φόρους, ωρυόταν ο Γ. Γιακουμάτος. Φυσικά έχει δίκιο.  Με τι λεφτά θα πληρώσουν;

Όποιος γουστάρει πετάει ό,τι του κατέβει. Το κλείσιμο 22 αεροδρομίων της χώρας μεταξύ αυτών και του αεροδρομίου της Σητείας εισηγείται η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa και οι Γερμανοί σύμβουλοι του Δημοσίου προς την ελληνική κυβέρνηση. Ο Αντωνάκης εκλιπαρεί τη Lufthansa να εξαιρέσει από το κλείσιμο το αεροδρόμιο Καλαμάτας που είναι κι αυτό στη λίστα.

Δυστυχώς δεν ενδιαφέρομαι ποιος θα κερδίσει στο Ηλυσιακός - Ολυμπιακός, αλλά αν θα έχουμε νεκρούς.

Τη Μεγάλη Παρασκευή δεν θα καίμε τον Ιούδα, αλλά τον Χίτλερ. Τις Απόκριες θα συνεχίσουμε να καίμε τον Βασιλιά Καρνάβαλο που από δω και μπρος δεν θα είναι ο Γλύξμπουργκ, θα είναι ο Παππάς που επειδή δεν του κάνουν τα ράσα έκανε τον Χίτλερ.

Υπό καμία έννοια δεν είναι νέος ο νυν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. Είναι ο μέχρι χθες πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του ΔΕΣΦΑ Α.Ε.
Είπε ότι η σημερινή δεν είναι εποχή αγοραστών. Άρα ούτε εποχή πωλητών, ούτε εποχή για τον ίδιο δηλαδή. Μάλλον το ψυλλιάζεται γιατί ζήτησε από τώρα συγνώμη για την αυριανή αποτυχία του.

Θα του προτείναμε να ξεκινήσει από τις πωλήσεις πολιτικών ακινήτων της χώρας μας, όπως ο Βενιζέλος. Να κυκλοφορήσει το ΤΑΙΠΕΔ τον Στουρνάρα στην αγορά με τη μορφή ομόλογων επιτυχίας. Ο Σαμαράς προτείνεται ως κεφάλαιο κίνησης για τους μελλοντικούς επενδυτές τους οποίους ψάχνει στα πέρατα της Γης.

Το υπουργείο Παιδείας ζήτησε από το Ε.Μ.Πολυτεχνείο να απολύσει 37 φύλακες. Το ΕΜΠ ζορίζεται να το υλοποιήσει γιατί έχει μόνο 31 φύλακες. Φυσικά αργότερα η υπηρεσία αυτή θα διατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης. Προφανώς θεωρεί φθηνότερη αυτή τη λύση και είναι σίγουρος ο υπουργός ότι οι σεκιουριτάδες δεν θα έχουν καμία (επαγγελματική-πολιτική) σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

Ο υπουργός ζήτησε ακόμη από το ΕΜΠ να καταργήσει τους βιβλιοθηκονόμους (δηλαδή ολόκληρες τις  βιβλιοθήκες) και τους υπαλλήλους έρευνας. Κάτι θα ξέρει γιατί είναι κι ίδιος πανεπιστημιακός.

Μέχρι να πάρουμε λεφτά μας ΕΣΠΑσαν καρύδια. / Δείτε και τις προβλέψεις για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: