25/10/13

Απ’ ευθείας μετάδοση του τελικού εθνικού αγώνα

Κυρίες, δεσποινίδες και κύριοι, επιστρέψαμε στα ευρωπεϊκά, συγνώμη, στα ευρωπαϊκά σαλόνια, συμπληρώσαμε το ενενήντα λεπτό και κατά τη διάρκεια του επιπλέοντος χρόνου που μπήκαμε, τα σύννεφα απειλητικά πάνω από τον αγωνιστικό χώρο ετοιμάζονται να υλοποιήσουν το περιεχόμενό τους, κάτι που κάνουν και αυτή τη στιγμή βρέχει μέσα κι έξω από το γήπεδο.Θυμίζουμε, στο πρώτο λεπτό προηγούμασταν της αντιπάλου με μηδέν-μηδέν.

Πολλά νερά, στο χορτάρι που καλύτερα να το λέγαμε φύκι, χα-χα, πώς τα λέω, σα να βγαίνει από υποβρυχιΑΚΗ κατάδυση που τον παίρνει και γέρνει, κατεβαίνει ο Μπένι με τη μπάλα στο στόμα, συγνώμη, στα πόδια, τη φτύνει, συγνώμη τη στήνει και  σέντρα καμινάδα στον Στουρνάρα που κοντρολάρει, χαμηλώνει το κέντρο βάρους με 19% ΦΠΑ, ντοπάρει, συγνώμη, ντριπλάρει τον Τόμσεν, που αν συνεχίσει να παίζει τόσο άσχημα, σύντομα τον βλέπουμε να γίνεται αλλαγή και να γυαλίζει τον λουμπάγκο, συγνώμη τον πάγκο.

Ο Στουρνάρας παίζει το πουλί του, συγνώμη, παίζει το ένα – δύο με τον Μπένι που περνάει τη μπάλα κάτω απ’ τα δόντια, συγνώμη, κάτω από τα πόδια της Λαγκάρντ, της παίρνει τη λίστα από το στόμα, συγνώμη τη μπουκιά από το κόμμα, το στόμα, τέλος πάντων, κερδίζει κόρνερ σε καλό σημείο στο δεξιό άκρο της άμυνας του αντιπάλου, παιχνίδι για τον Αντωνάκη που αυτή τη στιγμή πηδάει τη Μέρκελ, συγνώμη, πηδάει ψηλά και της χώνει κεφαλιά, της μπάλας που χτυπάει στον Μπένι και του ξανάρχεται, με τον Αβραμόπουλο τυλιγμένο σε μία κόλλα χαρτί για να μη βρέχεται, ανάποδο ψαλίδι κωλοτούμπα του Αντωνάκη που εξαπολύει ένα Μπαλτάκο, συγνώμη ένα μυτάκο, σουτ, ησυχία όλοι και η Μέρκελ απλώς παρακολουθεί τον Μπένι, συγνώμη, τη μπάλα να μπαίνει βασανιστικά αργά στο γάμα τα του τέρματος, την πυροβολεί και τη σκοτώνει, συγνώμη, ξεφουσκώνει και προσυδατώνεται στο βρεγμένο τεραίν.

Τότε ο Στουρνάρας για σιγουριά με πλασιέ, συγνώμη με πλασέ βάζει την πίτα, συγνώμη, τη μπάλα δίχτυα, τα οποία όμως είναι τρύπια και από γκολ η μπάλα βγαίνει άουτ, ο διαιτητής όμως το κατοχυρώνει ως αυτογκόλ στη δική μας εστία, αλλά υπέρ μας, μάλλον λάθος του και γράφει το ιστορικό Ελλάς Τρόικα 1-7 με τα μπούτια ανοιχτά, συγνώμη, με τα ούλα, τα όλα ανοιχτά για την ισοφάριση και γιατί όχι και για τη νίκη στο τρίτο ημίχρονο, συγνώμη, στο τρίτο το μακρύτερο, το λεπτό των καθυστερήσεων.

Πάντως μας αδίκησε η διαιτησία γιατί ο βοηθός δεν είχε Τσίπρα πάνω του, συγνώμη, δεν είχε τσίπα. Το Τζίπρα τον είχε στο τσεπάκι ο διαιτητής και τον έδειξε αντί για κόκκινη κάρτα στον Λαγό,  όταν τον απέβαλε για επικίνδυνο παιχνίδι, τον επονομαζόμενο και κλαδευτήρα θεριστή και τον έστελνε στον Καιάδα που τον περίμενε επισκεπτήριο στα αποδυτήρια του Κορυδαλλού με το δάχτυλο στη μασχάλη, στη σκανδάλη.

Φίλαθλοι, όχι βία στα γήπεδα, έξω θα φάτε το ξύλο που ζητάτε, το μήνυμα ήταν προσφορά του ναυτιλιακού αφορολόγητου πετρελαίου Μελισσανίδη ΟΠΑΠΑτζή της χώρας για τα μάτια της κτηνωνίας, συγνώμη της κοινωνίας μου μέσα. Τι είπα; Ευχαριστώ. Και τώρα το σχόλιο του Αλέφαντου βρε πονηρή στα στέκια που αράζεις, συγνώμη, μικρόφωνο στο Μαξίσου, ευχαριστώ, στο  Μαξίμνου του Ολυμπιακού, όχι… στο Μαξίμου. Ουφ!...

«Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου είναι πια αβάσταχτα ακριβό. Δεν νοείται η πρώτη κατηγορία να διαθέτει  11 επαρχιακές ομάδες και δύο από τη Θεσσαλονίκη. Πού να βρουν οι μόλις 5 εναπομείνασες ομάδες της Αθήνας τα χρήματα για μετακινήσεις; Να γίνει ξανά το πρωτάθλημα περιφερειακό. Πέντε όμιλοι στην Αθήνα, δύο στη Θεσσαλονίκη κι από ένας Θράκη, Αιγαίο, Κρήτη, Ιόνιο, Δυτική Ελλάδα, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, Ήπειρος, Ανατολική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία. Μετά μαζεύονται οι 18 πρωταθλητές και φτιάχνουν ένα σούπερ πρωτάθλημα 18 ομάδων. Εδώ ξανάρθαμε, φεύγουμε.»

-Γιατί πανηγυρίζουν οι Ρουμάνοι που κληρώθηκαν μ’ εμάς στους αγώνες μπαράζ για πρόκριση στο παγκόσμιο κύπελλο; Όπως φαίνεται δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
-Ξέρουν όμως τι γίνεται με τη δική μας εθνική ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: