9/9/14

Προσεχώς (από Βουλγάρες) βουλγάρικο πετρέλαιο

Από 16/10/2013


Ο Τόμσεν καταδικάζει τη θέρμανση απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Δεν δέχεται ούτε τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, ούτε το επίδομα ξύλου θέρμανσης, μόνο την επιδότηση του ξύλου της αρκούδας από τη Χρυσή Αυγή. Αν νευριάσει μας προειδοποίησε, θα αυξήσει και την τιμή του φυσικού αερίου. Ήδη πληρώνουμε 30% πάνω από το μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι βιτσιόζος ο τύπος. Αλήθεια σε ποια από τις χώρες όπου στάλθηκε κατάφερε κάτι;
Παντού κατάφερε να τον βγάλουν άχρηστο.

Τις κρύες μέρες του χειμώνα θα κάνω ό,τι και τις μέρες καύσωνα του Ιουλίου: θα γυρνάω από δημόσια σε δημόσια υπηρεσία και από τραπεζικό σε τραπεζικό υποκατάστημα.

Διακόπτουμε για διαφημίσεις: «Φτηνά καύσιμα λάστιχα αυτοκινήτων στο βουλκανιζατέρ της γειτονιάς σας».

Η Μενεγάκη ερωτά: «Πόσο κυρίαρχη είναι μια χώρα όταν η κυβέρνησή της δεν έχει το δικαίωμα να μειώσει ούτε έναν επιζήμιο φόρο κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης;»

Θα μειωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης όταν αρχίσουν να βγάζουν υδρογονάνθρακες οι γεωτρήσεις μας στο Ιόνιο. Για την ώρα βγάζουν μόνο δηλώσεις μελλοντικής ευτυχίας.

Γιατί σταμάτησαν να πιπιλάνε τις ελπίδες για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων; Αυτό έγινε συμπτωματικά αμέσως μόλις αποκαλύφθηκε ότι στην Κύπρο, στο οικόπεδο Αφροδίτη το φυσικό αέριο φτάνει για να γεμίζει αναπτήρες. Εδώ να τους θυμίσουμε ότι ακόμα και στο Αζερμπαϊτζάν οι εταιρείες εξόρυξης αποδίδουν 50% στη χώρα. Ο πατριώτης Σαμαράς έκλεισε –αν και πότε- να μας δίνουν εμάς 25% και να κρατούν 75%.

Ο Αντωνάκης ανέμενε πολλά από τη δεξαμενή ψήφων της Χρυσής Αυγής. Το ίδιο θα πάθει με τα αποθέματα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο.

Το πουλί του Αβραάμ το είπε: "ΟΧΙ παρέλαση με μιζέρια, αλλά με δόξα και (χαμηλή) τιμή" πετρελαίου από τη Μότορ Όιλ που θα είναι περήφανη χορηγός μας και στην ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Εκδοτικά συγκροτήματα διαθέτουν τις Κυριακές εφημερίδες και περιοδικά θέρμανσης.

Ο φτωχός, πλην όμως άρχοντας, Έλληνας πληρώνει ακριβότερα φυσικό αέριο και πετρέλαιο θέρμανσης από τον πλούσιο, αλλά ταπεινό πνευματικά, Γερμανό που μπορεί και δίνει μόνο 0,90 € το λίτρο.

Πρόταση Στουρνάρα να συγχωνευθούν οι δύο εθνικές επέτειοι 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου και να εορτάζονται στην 17η Νοεμβρίου. Φέτος Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά, Φώτα και Απόκριες μετατίθενται να εορταστούν το 15Αύγουστο όταν δεν θα χρειάζεται θέρμανση.

Για να ρίξεις γκόμενα στέκεσαι δίπλα της και βρωμάς πετρέλαιο. Αμέσως στην πέφτουν, γιατί θέρμανση έχουν μόνο οι πλούσιοι. Και είναι θερμοί άντρες.

Πακιστανοί πλανόδιοι μικροπωλητές πουλάνε και πετρέλαιο θέρμανσης και φιάλες με φτηνό φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν και πετρέλαιο σε παγάκια και πετρέλαιο σε μπουκάλι κολόνιας, έχω, έεεεεχω!

Την επόμενη Κυριακή η Real News θα δίνει μπιτόνια πετρελαίου. Οι υπόλοιπες εφημερίδες θα δίνουν πετρέλαιο, αλλά θα είναι δεύτερες. Άσε που χωρίς μπιτόνι τι να το κάνεις το πετρέλαιο.

Αφού μόνο ο Στουρνάρας επιμένει γιατί δεν καταργείται η εξίσωση φόρου κατανάλωσης –και τιμής- στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης; Στις λαϊκές αγορές ο Στουρνάρας έστησε πάγκο: ομόλογα πετρελαίου με ρήτρα μάλλινης κουβέρτας.

Βρέθηκε λύση για το επίδομα θέρμανσης. Όποιος βάζει πετρέλαιο έχει λεφτά, άρα μπορεί να δίνει 20% παραπάνω για τους φτωχούς που βάζουν πετρέλαιο με το μπιτόνι. Αυτοί θα το αγοράζουν στα 0,90 € το λίτρο.

Εκεί που πήγε η τιμή του σε λίγο θα έχουμε και επίδομα μαϊντανού. Ομόλογα μαϊντανού με ρήτρα τηλεοπτικών εμφανίσεων.

Η Μενεγάκη με πήρε τηλέφωνο χθες το βράδυ και με ρώτησε με αγωνία: «Δηλαδή αν ο Στουρνάρας μείωνε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης τι ακριβώς θα πάθαινε η οικονομία μας;» Έλα ντε!.. Θα μας έκοβαν τη δόση*; Ποιος το είπε αυτό; Ο Τόμσεν δεν κόβει δόσεις. Προτείνει στ’ αφεντικά του στο ΔΝΤ και αυτά αποφασίζουν σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ε, ας το πρότεινε ο κ. υπάλληλος. Τι θα έλεγε; Να κοπεί η δόση επειδή οι ιθαγενείς μειώνουν ένα φόρο που έφερε κατάρρευση στα έσοδα; Μη βγάζετε το συμπέρασμα ότι οι τροϊκανοί είναι βλάκες και ο Στουρνάρας υπόδουλος. Μόνο στο δεύτερο θα πέσετε μέσα. Μην ξεχνάμε την πικρή αλήθεια: ο φόρος και η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης δεν ενδιαφέρει κανέναν. Οι τροϊκανοί θέλουν να μειώσει η Ελλάδα γενικά τις εισαγωγές. Μοναδικός ουσιαστικά τρόπος είναι η μείωση κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Στο γάλα και στο κρέας δε γίνεται άλλη μείωση. Όταν μιλάμε για εισαγωγές το μυαλό σας να πηγαίνει στα καύσιμα και πουθενά αλλού. Ή θεωρείτε τυχαίο που η Ελλάδα έχει αυξημένη κατά 30% (!) την τιμή του φυσικού αερίου σε σύγκριση το μέσο όρο τιμής στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

*Που και να μας την έκοβαν τι θα παθαίναμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: