10/10/13

Λέου-λέου (δις) ντενεκές του πετρελαίου (δισ.)


Από 12/2/2010
Απόρρητη έκθεση του ΚΥΣΕΑ κυβερνητικό συμβούλιο εξωτερικών και άμυνας. Πετρέλαιο στο Καστελόριζο, πίεση από την Τουρκία, για συνδιαχείριση, προκλήσεις από την Τουρκία, εκβιασμοί από ΗΠΑ, Ρωσία, και Γαλλογερμανούς…

Ρεεεε, μην τσιμπάς!.. Κολοκύθια τούμπανα. Τι πετρέλαιο στο Καστελόριζο, τι πετρέλαιο στο Αιγαίο, στη Ζάκυνθο, τι πετρέλαιο στη Θάσο και πράσινα άλογα!... Ποιοι ηλίθιοι δημοσιο-κράχτες παραμυθιάζονται ή τα παίρνουν και γράφουν τέτοιες σαχλαμάρες; Στη χώρα μας δεν υπάρχουν αξιοποιήσιμα κοιτάσματα πετρελαίου.

Αν ξεκινήσεις να αντλείς πετρέλαιο από εδώ (π.χ. Θάσο) το πολύ-πολύ να μπεις μέσα μέχρι τ’ αφτιά, αφού για να βγάλεις κέρδος θα πρέπει να το πουλήσεις σε πολύ υψηλή τιμή, οπότε κανείς δεν θα το αγόραζε. Ή θα το πουλήσεις πολύ φτηνά και θα μπεις μέσα, ή θα το κρατήσεις για δική σου κατανάλωση, το ίδιο είναι, γιατί θα σου ερχόταν πιο φτηνά να αγοράσεις απ’ έξω πετρέλαιο και άλλα καύσιμα.

Πρέπει λοιπόν να περιμένουμε 50-60 χρόνια να στερέψουν τα πετρέλαια της Μέσης Ανατολής, άντε και της κεντρικής Ασίας οπότε η τιμή θα εκτιναχθεί, τότε η εξόρυξη πετρελαίων μας θα είναι κερδοφόρα επιχείρηση. Αν φυσικά τότε χρησιμοποιούνται ορυκτά καύσιμα, που δεν το βλέπει κανείς πιθανό.

Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι το 2070… Θα πας να αντλήσεις πετρέλαιο από το Αιγαίο; Δηλαδή όχι μόνο να μπεις μέσα οικονομικά, αλλά και βρωμίσεις τις ακτές να χάσεις και τα όποια έσοδα είχες από τουρισμό. ΜΑΛΑΚΑ!

Οι εθνικοί και δήθεν δημοσιογραφικοί μύθοι πρέπει κάποτε να πέσουν. Αρκετά παραμύθια φάγαμε, στουμπώσαμε και δε λέμε να χορτάσουμε. Τα πιο πολλά παραμύθια θέλουμε να τα πιστέψουμε και καλά να πάθουνε αυτά. Τις τελευταίες βλακείες για πετρέλαιο στο Καστελόριζο τις δημοσίευσε το ΠΟΝΤΙΚΙ γιατί δεν είχε τίποτ’ άλλο να κάνει.

-Μωρ’ αν είχε αξιοποιήσιμα κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο, εμάς περίμεναν οι Αμερικάνοι να τα βρούμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: