20/10/13

Λίγα ένσημα αγάπης σου γυρεύω / κι ως την άλλη μου ζωή θα τα χωνεύω

Ακόμα ο Βαγγέλας δεν εισέβαλε στη Συρία και ο Στουρνάρας δεν πήρε ακόμα φράγκο από κανένα της Λίτσας Λαγκάρντ, λίστα με ονοματεπώνυμο.

Στην Ελλάδα απέτυχε ακόμα και ο νεοφιλελευθερισμός. Κανείς δεν ενδιαφέρεται να επενδύσει, να διακινήσει κεφάλαιά του αφορολόγητα μέσα ή μέσω της Ελλάδας. Άφησαν το πεδίο ελεύθερο στους «ψιλικατζήδες» τ’ αρπαχτικά του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Γι’ αυτό το χρηματιστήριο Αθηνών και περιχώρων σημείωσε τελευταία άνοδο 40%. Ούτε ο στούρνος ο Αντωνάκης δεν διανοήθηκε να καυχηθεί γι’ αυτό ότι και καλά έχουμε ανάπτυξη.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει βαφτίσια. (Και αργότερα γαμ-ίσια) Το νέο μνημόνιο θα ονομαστεί «χάρτης εξόδου από τα μνημόνια». Η πάνω δεξιά, η πινέζα του χάρτη στον Έβρο, όπου μας στέλνανε φαντάρους, ορίζεται για το 2064. Μέχρι τότε ειδική κοινή υπουργική απόφαση ορίζει σταθερό εκλογικό σύστημα την απλή αναλογική, με την προϋπόθεση μετά τις εκλογές ν’ αναλαμβάνει πρωθυπουργός ο Σαμαράς, υπουργός Οικονομικών ο Στουρνάρας και υπουργός Εξωτερικών κάποιος Βενιζέλος.

Όχι, δεν θα είναι χάρτης, αλλά Άτλας, αυτός που στο Γιβραλτάρ κράταγε τον ουρανό μην πέσει στα κεφάλια μας, –και στα κεφάλια των Γαλατών- το όνομα του οποίου ήταν σταγόνα σ’ έναν ωκεανό και σ’ ένα σύμφωνο στρατιωτικών εξοπλισμών. Ο Άτλας ήταν τιτάνας. Το έργο Σαμαρά-Στουρνάρα-Βενιζέλου να του φορτώσουν το νέο μνημόνιο είναι τιτάνιο.  

Μην ξεχνιόμαστε, όταν λένε ότι θα πετύχουν να μας εμπιστευθούν οι αγορές εννοούν ότι θα καταφέρουν να διογκώσουν το χρέος της χώρας μας.

Στον μακαρίτη σύντροφο Καββαδία θα ανήκε «Η θολή γραμμή των οριζόντιων μέτρων».

Η κυβέρνηση είναι τρομοκρατική οργάνωση. Δεν εξηγείτε αλλιώς το ότι κάθε φορά που βγαίνει στην τηλεόραση οποιοσδήποτε υπουργός ή ο Σαμαράς όλοι φτύνουμε στον κόρφο μας, περιστρεφόμαστε τρις φορές γύρω από τον κατακόρυφο άξονά μας και τρέχουμε να κλείσουμε τα παντζούρια. Όταν βγαίνει ο Βενιζέλος δε μας κάνει καρδιά ούτε τα γέλια να βάλουμε.

Κατέπεσε το «Περιμένετε, μετά τις γερμανικές εκλογές θα μπορεί η Μέρκελ να πάρει μέτρα υπέρ μας και θα δούμε βελτίωση. Τώρα έχουμε το «Περιμένετε, μετά τις ευρωεκλογές θα πάρουν μέτρα υπέρ μας». Κάποιοι λένε, «Μην περιμένετε πολύ, μετά τις ελληνικές πρόωρες βουλευτικές εκλογές θα ζητήσουμε αυτά που δικαιούμαστε»»

Λύθηκε το πρόβλημα του πετρελαίου θέρμανσης. Στις πολυκατοικίες τα ρετιρέ θα καταβάλλουν 50% λιγότερα ανά λίτρο, επειδή αυτοί είναι πλούσιοι κι έχουν αιρκοντίσια να τους ζεσταίνουν. Μετά το πρόβλημα του πετρελαίου θέρμανσης ελπίζουμε να λυθεί και κάνα δικό μας.

Σε ποια άλλη χώρα υπήρχε περίπτωση να απευθύνει ερώτηση ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον υπουργό Εθνικής Αμύνης, που θ’ απαντήσει και θα κονομήσει εναντίον του τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών;

-Γιατί δεν πληρώνουν οι πλούσιοι φόρους;
-Επειδή ακολουθούν το λόγο του Κυρίου: «Ο αναμάρτητος πρώτος τον φόρον βαλέτω».
-Μα για λίθο είπε ο Χριστός, όχι για φόρο.
-Το ίδιο είναι. Σήμερα χρησιμοποιούμε τον όρο «φόρο» γιατί θα είχε πολιτικό κόστος αν λέγαμε «πέτρα στο λαιμό».

Τεράστια η ενδοκυβερνητική διάσταση στα οικονομικά. Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι η χώρα οδηγήθηκε σε μια μεγάλη καταστροφούλα, ενώ στη ΝΔ βλέπουν μια μικρή καταστροφάρα.

Ο Τομσεν έβαλε χέρι στον Στουρνάρα. (Με την κακή έννοια) «Γιατί, ρε, έβαλε επίδομα πετρελαίου θέρμανσης; Γιατί δεν έδινες επίδομα για να βάλουν μόνωση στα πατζούρια;» Δηλαδή τον Τόμσεν δεν τον νοιάζει αν δοθούν ή όχι χρήματα, αλλά καίγεται να μειωθεί η κατανάλωση πετρελαίου, να μειωθούν έτσι γενικά οι εισαγωγές της Ελλάδας, να έχει κι αυτός στους εργοδότες του να πει ότι κάτι κατάφερε.

Ο Τόμσεν δεν είναι κρατικός, είναι διακρατικός υπάλληλος του ΔΝΤ. Ανάμεσα στους εργοδότες του είναι και η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση. Φρικιαστική πλάκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: