12/10/13

Και του πουλιού το φόρο

Αυτός έγραφε τη Μαύρη Τσίπα.στην Ελευθεροτυπία
Πληρώνω ενοίκιο στην εφορία. Έχω ή δεν έχω σπίτι; Κατέθεσα τις πινακίδες και κράτησα το αυτοκίνητο, αλλά δε μπορώ να το κυκλοφορώ. Έχω ή δεν έχω αυτοκίνητο; Δεν έχω πετρέλαιο, βλέπω τα κρύα σώματα και αναρωτιέμαι: έχω ή δεν έχω καλοριφέρ;  Κάνω πως δουλεύω και το αφεντικό κάνει πως με πληρώνει; Έχω ή δεν έχω δουλειά; Έχω ή δεν έχω μισθό; Αλλά ας μην συνεχίσω. Το συμπέρασμα βγήκε και είναι ένα: «Με αυτή την κυβέρνηση ακόμα και ο φτωχός δεν ξέρει τι έχει».

Τι είπε η (ελβετική τράπεζα) UBS: «Εμφανώς μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος.»
Τι δεν είπε η UBS: «Εμφανώς μη βιώσιμοι οι Έλληνες χρεωμένοι.»

Ο Στουρνάρας βρήκε κι άλλο τρόπο να ξεπαράσουμε την κρίση: να γίνουμε όλοι πλούσιοι. Για την ανάκαμψη της οικονομίας θα βγούμε στις λαϊκές αγορές να πουλήσουμε ομόλογα με ρήτρα Στουρνάρα.

Ο Στουρνάρας εθεάθη στην Ευελπίδων κάτω από μία κουκούλα Γκούτσι και πίσω από τράστια μαύρα γυαλιά Περιπτερέιμπαν. Πήγαινε σγτο γραφείο του ανακριτή ως προστατευόμενος από δύο λυκόσκυλα και τρεις τσολιάδες αστυνομικούς. Υπόθεση είναι η εγκληματική αγορά πολιτικού χρόνου από τον Αντωνάκη που τώρα ξεπουλάει μισοτιμής ομόλογα Χρυσή Αυγή με ρήτρα Αριστερά.

Αφού μόνο ο Στουρνάρας επιμένει γιατί δεν καταργείται η εξίσωση φόρου κατανάλωσης –και τιμής- στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης; Στιςε λαϊκές αγορές ο Στουρνάρας έστησε πάγκο: ομόλογα πετρελαίου με ρήτρα μάλλινης κουβέρτας.

Βρέθηκε λύση για το επίδομα θέρμανσης. Όποιος βάζει πετρέλαιο έχει λεφτά, άρα μπορεί να δίνει 20% παραπάνω για τους φτωχούς που βάζουν πετρέλαιο με το μπετόνι. Αυτοί θα το αγοράζουν στα 0,90 € το λίτρο.

Εκεί που πήγε η τιμή του σε λίγο θα έχουμε και επίδομα μαϊντανού. Ομόλογα μαϊντανού με ρήτρα τηλεοπτικών εμφανίσεων.

Ο Αντωνάκης ήρθε από το Ισραήλ όπου πήγε για αναζήτηση επενδυτών. Περιμένει τον Εβραίο αύριο Σάββατο στο παζάρι.

Για πόσο μαλάκες έχει τους Ισραηλινούς ο Αντωνάκης και τους ζητά να έρθουν να βάλουν τα ωραία τους λεφτουδάκια στην Ελλάδα, τη χώρα όπου παρουσιάζεται το μεγαλύτερο ποσοστό των ναζιστών στην Ευρώπη και μάλιστα με τη χειρότερη ρατσιστικά δράση; Πόσο μαλάκες είμαστε εμείς που πληρώνουμε τέτοια ταξίδια του Αντωνάκη και της παρέας του;

Ο Αντωνάκης έκανε λίγο τη βόλτα του στο Τελ Αβίβ και την προσοχή του τράβηξε μια βιτρίνα μαγαζιού με πολλά, πάρα πολλά ρολόγια όλων των ειδών. Ειδε κι ένα παλιό ηλεκτρονικό ρολόι SFIKO από αυτά που φόραγε όταν ήταν φοιτητής και ιδιοκτήτης πιτσαρίας στο Αμέρικα. Μπήκε μέσα και ζήτησε να το αγοράσει.
«Δεν πουλάμε ρολόγια, κύριε», του είπε ο πωλητής. Εμείς κάνουμε περιτομές.
«Περιτομές; Και γιατί έχετε στη βιτρίνα κρεμασμένα ρολόγια;»
«Και τι θέλατε να κρεμάσουμε, κύριε;»

Μια δυο διακαναλικές σαν εκείνη της Παρασκευής να κάνει ακόμα ο Αντωνάκης και θα ρίξει τη ΝΔ κάτω από το 20%. Σε 500.000 θεατές κόπηκε η χολή μην τυχόν και ματαιωθεί η μετάδοση από τον ΑΝΤ-1 του «Κωνσταντίνου και Ελένης». (Της ξαδέρφης του Περικλή)

Ικανότατος και πολύ σκληρός διπλωμάτης ο Βενιζέλος. Δεν διαπραγματεύεται με κανέναν για να μην υποχωρήσει κι άλλο. Δεν εκβιάζει την κυβέρνηση όχι επειδή ξέχασε ότι χωρίς τις ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ο Σαμαράς  χάνει την πλειοψηφία, αλλά επειδή δεν του κάνει καρδιά να νευριάσει τον Αντωνάκη.

Ας δούμε όμως τώρα σχόλια αναγνωστών μας:
ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
Τον είδα τον Αντώνη, τον είδα χθες αργά να μπαίνει στη βαρκούλα να πάει στην ξενιτιά
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Μη μένετε στραμμένοι πίσω. Ατενίστε το μέλλον μου με αισιοδοξία.
ΜΕΝΕΓΑΚΗ
Αν ο Αντωνάκης ξαναβγεί πρωθυπουργός, αυτή τη φορά με ψήφους χρυσαυγιτών, πόσο καλύτερα θα περάσουμε;
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
Καπιταλιστές σήμερα είναι όσοι αγοράζουν και πουλάνε ομόλογα και μετοχές. Κερδίζουν τους φόρους που μαζεύουν οι κυβερνήσεις από όλους τους άλλους.
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
StoKokkino.gr. Ακούς, δεν υπακούς. Προτιμάς να τον διαβάζεις.
ΔΕΝΔΙΑΣ
Επιτέλους ξεκίνησε πάλι εκπομπές η Αννίτα Πάνια. Έχουν κάπου να πάνε όσοι φεύγουν από την πρώην Χρυσή Αυγή.
ΓΑΥΡΟΣ
Μαραντώνη παιχτούρα παίξε επιτέλους μπάλα και άσε τη μουρμούρα
ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ
Βράσε ρύζι, ρε Στουρνάρα, το σκατό μας παξιμάδι θα το κάνουμε παπάρα.`

Δεν υπάρχουν σχόλια: