18/10/13

Πολλά άσχημα συνέβησαν 18 Οκτωβρίου που χρεώνουν την Ελλάδα με δεσμεύσεις και χρήματα.


Κάποτε 18 Οκτωβρίου περιμέναμε την αλλαγή που έκανε πως ήρθε. Στη φετινή 18η Οκτωβρίου περιμένουμε τη σωτηρία που ευχόμαστε να μην κάνει πως έρχεται.

Κάποια από τα άσχημα της 18ης Οκτωβρίου
  • 1979 - Ο Οδυσσέας Ελύτης τιμάται με βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας και από τότε φαίνεται καθαρά η αμορφωσιά μας.
  • 1981 - Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές σχηματίζοντας αυτοδύναμη κυβέρνηση με το 48,06% των ψήφων και 172 έδρες. 
  • 1993- Ορκίζεται για δεύτερη θητεία Πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Ανδρέας Παπανδρέου.
  • 1918- Γεννιέται ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης Έλληνας πολιτικός.1944 - Η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητος επιστρέφει από τη Μέση Ανατολή στην Αθήνα και ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου υψώνει και πάλι την ελληνική σημαία στην Ακρόπολη.  
1944 - Οι τελευταίοι Γερμανοί φεύγουν από τη Λαμία, σίγουροι ότι θα επιστρέψουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς, στα χρέη και στους μισθούς-συντάξεις μας.
2004- Άγνωστοι επιτίθενται στο δημοσιογράφο Φίλιππο Συρίγο, την ώρα που έβγαινε από το ραδιοφωνικό σταθμό SPOR FM, τραυματίζοντάς τον σοβαρά με σιδερολοστό και μαχαίρι.
2012 – Από τη σύνοδο των ηγετών των χωρών της ευρωζώνης η κυβέρνηση και οι τράπεζες της Ελλάδας περιμένουν με αγωνία την απόφαση για τα 31,5 δισεκατομμύρια € δανεικά που θα πληρώσουν κάποτε άλλοι.

Και για να έχουμε ευχάριστο τέλος, για κάποιους αυτή η ημερομηνία είναι ευχάριστη
Όχι ευχάριστη ημέρα για τον Πιερικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: