3/9/13

Από ΓΑΠτά μαθητών

Ακούω ακόμα το γείτονα στο μπάνιο να τραγουδάει: «Θα τρώω γαύρο με κεφτέδες / τρεις του Σεπτέμβρη που περνάς / και μούρη για τους σκερβελέδες / μες στα κανάλια  / τυριά κεφάλια θα κερνάς.»

Η μαμά είπε ότι για να κατακοπάσουν τις διαμαρτυρίες του αμερικανικού λαού και άλλων Αμερικανών, όπως του Πούτιν, τα υπερατλάντια τηλεοπτικά δίκτυα εκεί μεταδίδουν συνεχώς τις δηλώσεις του Βενιζέλου υπέρ μιας επέμβασης στη Συρία.

Έξω οι βάσεις απ’ τη χημεία, έλεγαν παλιά στο σχολείο, αλλά οι βάσεις στην Ελλάδα και στην Καλαμάτα θα μηδενίσουν την κόλλα του Άσαντ που δεν είναι καλός σ’ αυτό το μάθημα και πετάει τα χημικά βιβλία ή τα πετάνε άλλοι, αλλά αυτοί είναι καλοί.

Ο Ομπάμπα κάνει πίσω. Ο Άσαντ άρχισε να φοβάται ότι θα του την πέσει μόνος του ο Βενιζέλος, δηλαδή ανεξέλεγκτος.

Η Ελλάδα είναι πλυντήριο χρημάτων όταν έχει κυβέρνηση με μπλε και πράσινους κόκκους.

Η ελληνική κυβέρνηση θα γίνει οφ-σορ με έδρα το Λουξεμβούργο για να μην πληρώνει πολιτικό κόστος, δηλαδή φόρους.

«Ρε πού πάει και μπλέκει η Ρόζα!...», είπε ο θεός Μήτσος κι έφυγε. Δεν κατάλαβα.

Από έκθεση μαθητή Γυμνασίου: Όταν δεν είναι ίσιος ο χάρτης της Ευρώπης ή στεκόμαστε πολύ γωνία βλέπουμε λοξά η με λόξα το Αμβούργο σαν Λοξαμβούργο. Από ιστορικής πλευράς τις επιτυχίες του μετά είναι Δοξαμβούργο. Το σκύλο μας συχνά-πυκνά ο παππούς τον λέει Αμούργο ή κάτι τέτοιο.

Αυτό το είπε στην τηλεόραση ένας κωμικός πολιτικός: «Όλοι στις 22 Σεπτεμβρίου το βράδυ στο Σύνταγμα να πανηγυρίσουμε τη νέα εκλογική και αμαχητί νίκη της Μέρκελ και του Σόιμπλε.»

Ο περιπτεράς είπε, «Όποιος καεί στο χυλό φυσάει και τον Τσίπρα».

ΜΠΑΜΠΑΣ: Οι μεγαλοεπιχειρηματίες έγιναν πλούσιοι με σκληρή δουλειά.
ΕΓΩ: Ποιανού;

Εκείνος που στριγγλίζει σαν την αδερφή μου όταν κάνει χαλάουα και χαλάει τα πόδια της είπε ότι για κάποια χρόνια πρέπει να μην αρρωσταίνουμε μπας και σωθεί η οικονομία τους, γιατί εμείς δεν έχουμε άλλη οικονομία.

Ήρθε η κυρία από την εκκλησία και μας ζήτησε αποφάγια για τους άπορους και είπε στη μαμά: «Όταν αναρωτιέσαι αν η μνημονιακή πολιτική θα φέρει αποτέλεσμα μην ανησυχείς ότι δε θα φέρει. Απλώς δοκιμάζεται η πίστη σου.»

Από μη έκθεση μαθητή: Επιτέλους μαζί με τα Σκρα, τους Γράμμους και τα Βίτσια θα γραφτεί και "Συρίες" στο μνημείο του Αναγνώστου στρατιώτη. Η Συρία των Σουνιτών, η Συρία των Σιιτών Αλεβιτών, η Συρία των Κούρδων, η Συρία του Βενιζέλου...

Ο μπογιατζής είπε ότι άμα ρίξουμε κίτρινο στο μπλε θα γίνει πράσινο. Από το  πράσινο όμως πώς θα βγάλεις το κίτρινο να γίνει μπλε; Ρώτησα το μπαμπά μου και αυτός μου είπε να πάω να ρωτήσω τον Βενιζέλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: