17/9/13

Επιτέλους ανάψυξη

Η Ελλάδα θα παράγει Κινέζικα και γερμανικά προϊόντα και ξέρετε γιατί; Είναι τα μόνα που πουλιούνται σήμερα. Δεν θα τολμήσουν να μας φέρουν αντίρρηση ούτε η φτωχή Γερμανία ούτε φυσικά η μικρή Κίνα. Φέτος ο τουρισμός μας πήγε καλά, όμως φάνηκε κι άλλο ένα βιομηχανικό έλλειμμα: δεν έχουμε πια καμάκια για τη θερινή αγορά. Πράγματι, από τότε που από τριτοκοσμικοί γίναμε Ευρωπαίοι, δεν μας κάθονται οι Σκανδιναβές και οι Γερμανίδες. Οι Αγγλίδες δε μετράνε γιατί είναι μονίμως πίτα. Στις Ρωσίδες δεν μας επιτρέπει να κάνουμε καμάκι το ΠΑΜΕ.

Θα παράγουμε λοιπόν κινέζικα προϊόντα, όπως σεσουάρ και ηλεκτρικές σκούπες. Από αυτή τη χώρα θα εισάγουμε μόνο φτηνά κινέζικα μπιφτέκια, κοτόπουλα, σουβλάκια, κέικ, παγωτά παρφέ και άλλα παραδοσιακά μας οργανικά προϊόντα.

Πήγα μια βδομάδα στην Κίνα, έφερα σαπούνια, μπλουζάκια με τη Σαντορίνη, σώβρακα με τη Μύκονο και παπούτσια με το μέτρο. Τα πούλησα σε τουρίστες στη Ρόδο και τα κονόμησα. Άραγε οι Κινέζοι τουρίστες φέρνουν περισσότερα χρήματα στη χώρα μας ή οι Έλληνες τουρίστες στην Κίνα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: