13/9/13

Αντώνη γερά με Χρυσαυγά

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις η ΝΔ είναι ελαφρά κάτω από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το ποσοστό που συγκεντρώνει είναι αισθητά κατώτερο από αυτό της επίσημης ανεργίας.

Ως μοναδικό θετικό κυβερνητικό έργο προβάλει η νίκης της εθνικής μας μπάσκετ επί της Ισπανίας. Ο Αντωνάκης σκέφτεται να ξανανέβει στη Θεσσαλονίκη και να κάνει άλλη μία ομιλία όπου θα δώσει συγχαρητήρια στους καλαθοσφαιριστές μας. Δεν προβλέπεται όμως να είναι περισσότερο πειστική από την προηγούμενη. Αυτή τη φορά θα δώσει συνέντευξη τύπου, αλλά εξαιτίας πίεσης χρόνου, μόνο με απαντήσεις, χωρίς ερωτήσεις.

Ευτυχώς τα μάζεψαν. «Φυσικά κι έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα», είπε ο Σαμαράς, «Απλώς είναι αρνητικό».

Όταν φεύγω από το σπίτι αφήνω πάντα στο τραπέζι ένα πιάτο καλό φαγητό για να ηρεμήσει ο διαρρήκτης που έψαχνε μια ώρα και αναστάτωσε το σύμπαν άδικα.

Ένας φίλος όταν είναι στο σπίτι του αφήνει μονίμως τις πόρτες ανοιχτές. «Πού θα πάει;» λέει, «…όλο και κάποιος κλέφτης θα μπει. Όλο και κάτι θα ’χει μαζέψει από άλλους να του βουτήξω».

Κάθε φορά που βλέπω κατσαρίδα, ποντικό, σκύλο ή γάτα στο δρόμο με πιάνει το παράπονο: «Γιατί γαμώ το κέρατό μου να μην είμαι Κινέζος;».

Η κρίση αλλάζει και τα γνωμικά. Π.χ. «Όποιος ζητάει τα πολλά ζητάει και τα λίγα».

Σήμερα θα ψωνίσω από το σούπερ-μάρκετ, αλλά θα την κοπανήσω από το ταμείο τρέχοντας με τις γεμάτες τσάντες στα χέρια για να έχω πρωτογενές πλεόνασμα.

Έκλεισα το μαγαζί μου γιατί φαλίρισα, αλλά είμαι ευτυχισμένος. Εδώ και δύο χρόνια το κράτος μου χρωστά συνολικά 20.000 € επιστροφή ΦΠΑ, άρα έχω πρωτογενές πλεόνασμα.

Νέο σίριαλ: «Ο άνθρωπος δίχως πρόσωπο στην αγορά».

-Γιατί, μπαμπά, πανηγυρίζει ο Σαμαράς κάθε φορά που μας φεσώνει παραπάνω;
-Επειδή, παιδί μου, άλλος φεσάει, άλλος πληρώνει.
-Mας γαμάει δηλαδή.
-Σκάσε, ακούει η μαμά και παίρνει θάρρος.

Όσο αυξάνεται η αγοραστική δύναμη αυξάνονται και οι τιμές των προϊόντων γιατί αυξάνεται και ο αριθμός των καταναλωτών. Όταν μειώνεται η αγοραστική δύναμη πάλι αυξάνονται οι τιμές επειδή μειώνεται και ο αριθμός των καταναλωτών. (Κάτι τέτοιο σκέφτηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και λιποθύμησε)

Φέτος δεν θα έχουν θέρμανση τα σχολεία, αλλά δεν πειράζει ούτε τους μαθητές, ούτε τους καθηγητές, γιατί δεν θα έχουν θέρμανση στα σπίτια τους και θα έχουν συνηθίσει το κρύο.

Πάνω απ’ όλα Υγεία: Ρίκο-ρίκο ρίκο-κο / τι εστί βερύκοκο

Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι άρχισαν να προσεύχονται για να μη χάσουν τη δουλειά τους. Περνάνε από κόσκι-κόσκι-κόσκινο και μαθαίνουν τι εστί κομπόσκοινο.

Στουρνάρας: «Αδίκως μας κατηγορούν. Δεν φορολογούμε τους άνεργους. Απλώς έμμεσα φορολογούμε συγγενείς και φίλους των ανέργων από τους οποίους οι τελευταίοι δανείζονται για να πληρώσουν τους φόρους που τους μπήξαμε».

Τα λεφτά δε φέρνουν την ευτυχία σε δύσκολη θέση.
Παρεμφερές: (Οι τάδε μεν…..) Τα λεφτά δε, φέρνουν την ευτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: