10/9/13

Λιτότητα και πάλι για μια Ελλάδα χάλι

Χθες Δευτέρα βρήκα για τη Συρία μόνο μία δήλωση, όχι όμως του νυν, αλλά του τέως υπουργού Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλου, ο οποίος προέρχεται από το διπλωματικό σώμα κι ευτυχώς για τον Σαμαρά είναι συναρμόδιος ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, άρα δικαιούται διά να ομιλεί. Το ερώτημα είναι γιατί έχουμε στη θέση του ΥΠΕΞ κάποιον Μπένυ που φοβόμαστε μην ανοίξει ο στόμας του. 

Για τη στρατιωτική βιομηχανία ο Μπένυ αναρωτιέται: «Αν την ΕΛΒΟ που είναι και στην εκλογική μου περιφέρεια τη ζητήσει να την αγοράσει Σύρος επιχειρηματίας πρέπει να του τη δώσουμε; Κι αν τη ζητήσει Τούρκος; Κι αν τη ζητήσει ο Ρώσος ο Ιβάν Σαββίδης που έχει και το μΠΑΟΚ;»

Οι στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ είναι σαν τα Μνημόνια. Πληρώνει ο λαός το κόστος εφαρμογής τους και κερδίζουν δισεκατομμύρια διάφορες «σωστικές» εταιρείες. 

Στο μπάσκετ χάσαμε και από την Φινλανδία. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν αισθητή η απουσία του Γκάλη.

Μετά την κινητικότητα έχουμε την μετακινητικότητα. Μετακινούμε τους καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης από το υπουργείο Παιδείας στον ΟΑΕΔ επειδή είμαστε αναγκασμένοι να κλείσουμε τα δημόσια Γυμνάσια Λύκεια. Κι αυτό επειδή οι φτωχοί δεν έχουν χρήματα για να σπουδάσουν τα παιδιά τους, έτσι μετά το Δημοτικό καλό είναι να μάθουν καμιά τέχνη, όπως γινόταν στις δεκαετίες του ’50 και πίσω.

Η συνέντευξη τύπου του Αντωνάκη στη ΔΕΘ-έλω δεν έγινε, γιατί αυτός επέμενε να περιέχει μόνο απαντήσεις, όχι ερωτήσεις. Οι δημοσιογράφοι δεν κατάλαβαν.

Σαμαράς στη ΔΕΘ-έλω: «Δεν ξέρω αν το προσέξατε, είμαστε μια ωραία στρατόσφαιρα».

Και το μεγάλο γέλιο έρχεται μαθαίνοντας ότι μετά την ομιλία του Αντωνάκη στη ΔΕΘ-έλω ανέβηκε ο δείκτης του χρηματιστηρίου.

Τα δελτία ειδήσεων ανήκουν στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα των καναλιών. Τα παρακολουθούμε για να μαθαίνουμε πόσο καλά περνάμε εδώ στην Ελλάδα και πόσο χάλια περνάνε οι άλλοι.

Ο Αντωνάκης ανησυχεί που την τελευταία τριετία διπλασιάστηκαν οι αυτοκτονίες στη χώρα μας. «Σίγουρα είναι ψηφοφόροι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Μόνο αυτοί έχουν λόγο ν’ απογοητευθούν τόσο πολύ με την κατάσταση που δημιουργήσαμε».

Το 2013 θα είναι η τελευταία δύσκολη χρονιά. Όπως  και το 2014.

Δεν διώχνουμε ανθρώπους από το δημόσιο. Τους βάζουμε σε κινητικότητα, μετά σε διαθεσιμότητα. Πού αλλού να τους βάλουμε; Μετά ακολουθεί η οικειοθελής απόλυση.
Η επιλογή του Άδωνη για το υπουργείο Υγείας ήταν σωστή επιλογή. Έχει σχέση με το αντικείμενο, όχι βέβαια ως ιατρός, αλλά ως ασθενής.

Κεδίκ Αλλού: «Θα πάρουμε νέο πακέτο, αλλά χωρίς Μνημόνιο. Αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ θα παίρναμε Μνημόνιο χωρίς πακέτο».

Σε λίγο κυκλοφορούν στην αγορά και τα έξυπνα ρολόγια-κινητά τηλέφωνα που τα κάνουν όλα. Όπως πάμε θα γίνουμε όλοι Τζέιμς Μποντ. Να δούμε τι θα καταλάβουμε. Εκείνος για να τα χρησιμοποιεί πληρωνόταν, εμείς πληρώνουμε.

Τελικά τι ακριβώς εκτέθηκε στη ΔΕΘ-έλω; Ή ποιος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: