19/8/13

Σπίτι μου σπιτάκι του

Τελευταία Στουρναριά: Πρέπει να επιτρέπονται οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για να μπορούν να δίνουν στεγαστικά δάνεια οι τράπεζες. Αυτό φταίει δηλαδή και όχι που δεν πηγαίνει κανείς να πάρει στεγαστικό.

Για τι σπίτι σας θ’ αρχίσετε να πληρώνετε και ΦΑΠ περασμένων ετών. Αφού δεν ξεσηκωθήκατε πα να πει ότι σας περισσεύουν. Δώστε κάτι και για υποχρεωτική ασφάλιση κατά του σεισμού. Να και το σεισμόσημο. Κι ακόμα δεν είδαμε τίποτα.

Να ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία του πλανήτη. Έτσι κι αλλιώς σε παγκάκια θα ζούμε όλοι, αν δεν έχουμε βαρείς χειμώνες θα περνάμε καλά. Καλό το σπίτι, αλλά με το παγκάκι γνωρίζεις και κόσμο.

Τι νόημα έχει ένας νόμος από τον οποίο θα εξαιρούνται πάνω από 90% όσων εμπλέκονται; Μην πούμε ότι το 99% όσων έχουν κόκκινα στεγαστικά δάνεια που δεν τα πληρώνουν επειδή αδυνατούν να τα πληρώσουν.

Γιατί να μην έχουμε ένα νόμο που θα εξαιρεί από την απαγόρευση πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας κάποιου που η τράπεζα αποδεικνύει ότι είναι απατεώνας και το στεγαστικό το πήρε για άλλο λόγο ή είναι πλούσιος και δεν το πληρώνει;

Πρέπει να είσαι πολύ αφελής ώστε να πιστέψεις ότι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσουν την άρση του παγώματος πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Ακόμα και όσοι σήμερα είναι φανατικοί εναντίον της άρσης, θα βρουν, όπως κάνουν όλοι τσαμπατζήδες. Τη δικαιολογία τους.

Οι αφελείς κάποτε πίστευαν ότι η κατάληψη του ΙΡΑΚ από τους Αμερικανούς θα έριχνε τη διεθνή τιμή του πετρελαίου. Θυμίζουμε έγινε ακριβώς το αντίθετο. Οι αφελείς πρόσφατα ήταν σίγουροι ότι η μείωση του ΦΠΑ στους χώρους εστίασης θα έριχνε και τις τιμές των προϊόντων.  Οι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν και δε θα γίνει κανένας ξεσηκωμός του λαού. Θα το δεχτούμε κι αυτό. Εδώ θα είμαστε να σας το θυμίσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: