14/8/13

Κυβέρνηση: για τα τίποτα όλα

Τίτλος που απορρίψαμε: «Παρακαλώ να γελάμε σοβαρά».

Τίτλος νούμερο δύου: Οι Τούρκοι έβαλαν φωτιά στη ΔΕΗ Σαντορίνης
Ο μικρός Νικόλας στην Ελλάδα: Επενδύουμε, λένε, στον τουρισμό και κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία στα νησιά. Επενδύουν στον τουρισμό, λένε και δεν πρόβλεψαν τις ενεργειακές ανάγκες του Αυγούστου για τον νούμερο ένα παγκοσμίως τουριστικό προορισμό την Σαντορίνη. Να μην έφτανε το ρεύμα για το Πάνω Κουφονήσι, εντάξει, αλλά….

25 Ευρώ η είσοδος σε νοσοκομείο από 1/1/2004. Η είσοδος σε σκυλάδικο πόσο έχει; Ο Άδωνις υποσχέθηκε ότι θα ανατρέψει αυτή τη μνημονιακή δέσμευση. Αυτό είναι που με ανησυχεί.

Στην Ελλάδα έχουμε ΕΣΥ. Αν είσαι ασφαλισμένος πληρώνεις μόνο την είσοδο στο νοσοκομείο, την επίσκεψη στο γιατρό, τις εξετάσεις και τα φάρμακα. Όλα τ’ άλλα δωρεάν. Αν εισαχθείς σε νοσοκομείο θα έχεις κι άλλα δωρεάν. Αφού το υπουργείο Υγείας Αδώνιδος απαγόρευσε τα λουλούδια στους θαλάμους, τι θα σου φέρουν οι συγγενείς; Λεφτά; Όχι βέβαια. Μπαμπάκια και ιώδια και γάζες και λευκοπλάστηδες.

Μη μπηδάς απ’ το τρόλεϊ. Σε πιάνει ο ελεγκτής χωρίς εισιτήριο. Τι μπορεί να κάνει; Να σε κατεβάσει από το μέσον. Δε μπορεί να απαιτήσει αστυνομική ταυτότητα. Αυτό δικαιούται να το κάνει μόνο αστυνομικός. Αν δεν παρευρίσκεται όργανο το μόνο που μπορεί να σου ζητήσει ο ελεγκτής είναι όνομα, του δίνει ένα και φεύγεις. Φυσικά δε μπορεί να σε προσάγει σε αστυνομικό τμήμα.

Η ΝΕΡΙΤ θεωρεί το έργο της ΕΡΤ απαραίτητο γι’ αυτό το αναμεταδίδει.

Η Μενεγάκη απορεί: Η Τρόικα έχει σχέση με την Περεστρόικα; (Εγώ έχω σχέση, εσύ έχεις χέσει;) Το δευτερογενές πλεόνασμα ποιος το έχει;

Για να βρουν δέκα ηλίθιους εύπορους που κοκκίνισαν στεγαστικά τους δάνεια είναι απαραίτητο να άρουν την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για όλους;

Αν η τράπεζα μπορεί να αποδείξει ότι κάποιος μπορεί να πληρώνει το κόκκινο δάνειό του τότε να ζητήσει γι’ αυτόν άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Γιατί πρέπει να αρθεί για όλους και να καλούμαι εγώ ν’ αποδείξω ότι δε μπορώ; Αφού αυτοί που πραγματικά δε μπορούν είναι πάνω από 90%.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Ερασιτέχνης Κηπουρός μετονομάζεται σε «Ερασιτέχνης Γεωργός», εξαιτίας της κρίσης που απαιτεί οπωροφόρα, ζαρζαβατικά, όσπρια και ραδίκια αντί για λουλούδια και γκαζόν.

Ο μικρός Νικόλας αγανακτεί: Μας λένε ότι είναι καλό να ονειρευόμαστε, αλλά είναι κακό να κοιμόμαστε.

Ποιος δε θέλει να μαθευτεί το όνομα του αγοραστή του 902; Ο ίδιος ο αγοραστής; Ναι, γιατί είναι βλάκας που αρνείται τσάμπα διαφήμιση. Μήπως το ΚΚΕ είναι που δεν θέλει να μαθευτούν τώρα το όνομα και η πολιτικές προτιμήσεις του αγοραστή; Μήπως αργότερα ίσως το θέμα έχει περάσει σε δεύτερο πλάνο και δεν θα κάνει τόσο αρνητική εντύπωση;

Μνημόνιο στην Ελβετία για τιμωρία επειδή τα πανεπιστήμια εκεί είναι δημόσια.

Ο ΓΑΠ ζήτησε από τη Βουλή για ολιγοήμερη άδεια απουσίας του στην Αίγινα.

Ο Σαμαράς έστειλε επιστολή στον Πούτιν για κάτι που ξέχασε να του πει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μόσχα: να μας φτηνύνει το φυσικό αέριο. Ο Πούτιν αντί γι’ απάντηση θα κάνει ό,τι έκανε και όταν τον επισκέφτηκε ο Σαμαράς. Θα τον ξαναφλομώσει στο φυσικό αέριο, θα μας ξανακλάσει ασυστόλως.

Και τώρα….

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ
Απαντήστε έξυπνα στην είδηση «Εννέα δισ. ευρώ έβγαλε η ΕΚΤ από τα ομόλογα της Ελλάδας 2009-2012».
-Αλλού πάνε οι τόκοι κι εδώ μένουν οι στόκοι. Χα-χα έκανα λεκτικό εύρημα.
-Είμαι κι εγώ στη θυματολογία του Στουρνάρα. Έσκισα κι εγώ.
-Θα ιδιωτικοποιηθούν και οι δημόσιες γυναίκες; Και οι δημόσιες συζητήσεις; Και η δημοσία αιδώ; Δεν παίζομαι.
-Γάμ’σέ τα. Εγώ ακούω Πάριο ακόμα από κασέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: