22/8/13

Προσοχή

Σύμφωνα με την ανακοίνωση Σαμαρά Βενιζέλου μετά τη σύσκεψη που είχαν με τον αρμόδιο υπουργό Χατζηδάκη και τον πανταχού παρόντα Στουρνάρα, για να μην πάει το σπίτι σου σε πλειστηριασμό πρέπει ν’ αποδείξεις ότι είσαι αδύναμος. Τα κριτήρια επαρκούς αδυναμίας δεν τα έβαλαν ακόμα.

Γιατί όμως να χρειαστεί ν' αποδείξω εγώ ότι δε μπορώ να πληρώσω το δάνειό μου και να γλυτώσω το σπίτι μου; Γιατί να χρειαστεί να αποδείξω ότι ανήκω στο 99% όσων έχουν κόκκινα δάνεια; Γιατί να μην επιτρέπεται απλώς στην τράπεζα να ζητήσει την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας κάποιου για τον οποίο μπορεί ν' αποδείξει ότι ανήκει στους μπαταχτσήδες του 1%ς; πιο απλό δεν θα ήταν; Γιατί να πάρεις ένα μέτρο που βαπτίζει εμπλεκόμενους ένα  99% άσχετων που πρέπει καθένας τους ν' αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας; Γιατί να μην πάρεις ένα μέτρομόνο για το 1% που όντως είναι εμπλεκόμενοι; Αυτοί άλλωστε ίναι ο στόχος, σύμφωνα με όσα ακούμε.

Όμως κάποτε ακούσαμε τον κ. Αλογοσκούφη -πρώτο υπουργό οικονομικών κυβέρνησης Καραμανλή- να λέει ότι "Πολλά παίρνεις από τους πολλούς". Γιατί να το αμφισβητήσουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: