24/8/13

Λευτεριά στους πλειστηριασμούς

Περίεργο. Ο Στουρνάρας μόλις την Κυριακή που πέρασε είπε ότι αν δεν αρθούν οι πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας θα καταρρεύσουν οι τράπεζες. Δεν τον πίστεψε κανείς όμως. Όλοι κατάλαβαν ότι πούλαγε φρούδες ελπίδες. Οι τράπεζες είναι σαν τα στητά βυζιά της 50ρας: δεν πέφτουν ποτέ γιατί είναι ψεύτικα.

Κανείς δεν διαφωνεί –καθένας με τον τρόπο που το εξηγεί- ότι οι Έλληνες πρέπει κάποτε να σηκωθούν από τον καναπέ και να βγουν από τα σπίτια τους.

Ο Αντώνης ήρθε από την Αμερική και θέλει να μας ξεσπιτώσει χωρίς άλλη αναβολή. Απέφυγε να ξαναβάλει τον Σκορδά να ξαναζητήσει άρση των πλειστηριασμών για σπίτια πρώτης κατοικίας. «Δεν τον ακούει κανείς αυτόν», είπε ο Αντώνης, «…βρωμοκοπάει ο στόμας του». Έτσι έδωσε τη σκυτάλη για τη βρώμικη δουλειά στον Στουρνάρα. «Μα πρόεδρε, είμαι τραπεζικό μεγαλοστέλεχος», διαμαρτυρήθηκε ο υπουργός που οι φίλοι φώναζαν όπως τον φώναζε και η Μέρκελ, δηλαδή Στουρν. «Η άρση πλειστηριασμών», συνέχισε ο Στουρν, «…θα διαλύσει τις τράπεζες. Θα έρχονται οι Αμερικανοί με τα distress funds και θα παίρνουν κοψοχρονιά ολόκληρα χαρτοφυλάκια ενυπόθηκων δανείων και κόκκινων και λευκών και χρυσών και όλων των χρωμάτων».

Τότε ο Αντώνης απάντησε σαν σοφός Χόμπιτ: «Ναι, αλλά στα σπίτια της επικράτειας αντί για τους αναξιοπαθούντες Έλληνες θα έχουμε μεγαλεία. θα μένουν Γερμανοί και Αυστριακοί συνταξιούχοι. Κι όχι επειδή είχαν κρύψει λίρες στην κατοχή και θέλουν να τις ξαναβρούν, αλλά επειδή οι Γερμανοί είναι φίλοι μας. Ναι, και οι Αμερικάνοι είναι φίλοι μας. Με αυτή τη ρύθμιση ισορροπούμε ανάμεσά στις αντιθέσεις τους. Ο ένας θ’ αρπάξει τα δάνεια, ο άλλος τα σπίτια. Κι εμείς το τρίτο το μακρύτερο Μνημόνιο για να έχουμε να περνάμε μέχρι το 2020».

Ελπίζουμε μετά από αυτό το κείμενο να βοηθήσαμε ώστε να σας λύθούν οι σχετικές απορίες πλην φυσικά της αιώνιας: Τελικά τι είναι αυτός ο Στουρνάρας. Ήμουν σίγουρος ότι δεν είναι πολιτικός και φροντίζει να το επιβεβαιώνει κάθε μέρα. Όμως μετά τα τελευταία φοβάμαι ότι δεν είναι ούτε τραπεζικό στέλεχος της προκοπής. Και είναι τραπεζικό δηλαδή των τραπεζών ή τραπεζιτικό δηλαδή των τραπεζιτών; Αν είναι το δεύτερο δεν βλέπουμε καλά τις τράπεζες., ούτε τα βυζιά της 50ρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: