21/8/13

Από την εξέδρα των επιζήμιων

Ψάχνω δεύτερη εργασία μαύρη. Λευκή πρώτη δουλειά δεν ψάχνω γιατί δε μπορώ να βρω.

Και να μου κλέβει τη δουλειά ένας ξένος δεν φταίει ο ίδιος, αλλά εκείνος που τον προσλαμβάνει. Εκτός αν οι αλλοδαποί έχουν τη δυνατότητα να βάζουν μέσον και να ενισχύουν την αναξιοκρατία.

Η πρόσληψη μετανάστη στη θέση Έλληνα είναι για τον εργοδότη αξιοκρατική, αφού ο μετανάστης ουσιαστικά δε μπορεί –ούτε σκέφτεται- να κάνει καταγγελία σε καμία επιθεώρηση εργασίας, γιατί φοβάται ότι την επόμενη μέρα θα είναι απολυμένος, σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και μετά στην πατρίδα του, ίσως και σε φυλακή, γιατί όλο και κάτι μπορεί ο πρώην πια εργοδότης του να του προσάψει και η αστυνομία να το δεχτεί και να το πληρώσει –ή να το πληρωθεί- επί τη εμφανίσει.

Κάποιος Κασσής, βουλευτής Ιωαννίνων με το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει υπέρ της αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, γιατί «Θα μας δείρει ο κόσμος». Δεν ξέρω πώς θα γίνει και τελικά ο Κασσής θα ψηφίσει υπέρ και θα γλυτώσει και το ξύλο. Πάντως μέχρι να βγει αντάρτης αγνοούσα το όνομά του.

Μαθαίνουμε ότι τελικά πάγωσε το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας; Μα γιατί κάθε μέτρο μνημονιακή επιταγή που περνάει αν δεν πέρναγε θα παθαίναμε ζημιά, ενώ για κάθε μέτρο που δεν περνάει δεν παθαίνουμε τίποτα; Μήπως, λέω μήπως, δεν υπάρχουν μονόδρομοι και μπορούμε να πούμε όχι σε όλα;

Δύο τηλεοπτικοί φορείς έκαναν (και) κριτική στην κυβέρνηση: ο 902 και τη ΕΡΤ. Αυτοί οι δύο έκλεισαν. Πόση σχέση με τη δημοκρατία έχει αυτή η εξέλιξη; Όση σχέση έχει ο και αιγυπτιακός στρατός με τη δημοκρατία;

Υπάρχει καλό που θα μας πάρουν τα σπίτια οι τράπεζες. Θα ανθίσουν και στη δική μας χώρα μας τα σίριαλ συγκατοίκησης στην Ελλάδα, όπου μέχρι σήμερα μόνο φοιτητές συγκατοικούσαν. Τώρα ολόκληρες οικογένειες με τρία ανδρόγυνα.
Και θα πάνε καλά γιατί θα υπάρχουν διαφημίσεις τώρα που έπεσε χρήμα στην αγορά και στον ύπνο μας....

ΣΥΡΙΖΑ: «Αν οι κυβερνητικοί πάψουν να λένε ψέματα για μας θα πάψουμε κι εμείς να λέμε την αλήθεια γι’ αυτούς».

Clarence Darrow: Προτιμώ να είμαι φίλος των εργαζομένων παρά ένας από αυτούς.

Τα μόνα λάθη από τα οποία δεν διδάχτηκα είναι αυτά που έκανα.

Ο ψεύτης, ο κλέφτης και ο συνταξιούχος τον πρώτο χρόνο χαίρονται.
(Το υπογράφει κάποιος Πάνος)

Ο Ουμπέρτο Έκο είπε ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις. Ίσως επειδή εκεί στην Ιταλία κλείνει η Φίατ και παγώνει η αγορά. Στην Ελλάδα που είναι κλειστές όχι μόνο τον Αύγουστο, αλλά εδώ και καιρό πάνω από τις μισές επιχειρήσεις της χώρας έχουμε ειδήσεις όλο το χρόνο.

Οι Αιγύπτιοι ανησυχούν. Η κατάσταση ξέφυγε από τα  χέρια του πρόεδρους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Ταξιδίων ΓΑΠ κι έπεσε στα χέρια του Βενιζέλου για τον οποίο έμαθαν ότι είναι υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας. Φρίκη.

Η εκρηκτική κατάσταση στην Αίγυπτο μετακινεί στην Ελλάδα τουρίστες που βρίσκονταν ή σχεδίαζαν ήθελαν να πάνε εκεί. Ακόμα και στη Σαντορίνη έρχονται τουρίστες της Αιγύπτου με πολλές φυσικά μπαταρίες στην τσέπη.

-Γιατί στα εξωτερικά δελτία των καναλιών μας βλέπουμε μόνο δυσάρεστες ειδήσεις από καταστροφές και πάνω;
-Αν έβλεπες ότι στις άλλες χώρες περνάνε καλύτερα από σένα θα ξεσηκωνόσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: