26/8/13

Μη ομιλείτε εις τον χορηγόν...

...για να καταφέρει να φτάσει η Ελλάδα στον προορισμό της ομαλά, χωρίς τράκο. Κάθε τόσο κάνει τράκα. (Πώς τα λέω!... Περισσότερα στο τέλος της ανάρτησης)

Ο Σόιμπλε είπε ότι το 2014 στην Ελλάδα θα παρθούν νέα μέτρα. Ο Σαμαράς σκέφτηκε να του τρίξει τα δόντια κι αμέσως μετά τον έλουσε κρύος ιδρώτας. Δεν πειράζει που δεν τα κατάφερε. Σημασία έχει η προσπάθεια.

Η κυβέρνησή μας συνεχίζει τις εύστοχες κινήσεις. Τα προβλήματα για σιγουριά κρύβονται πίσω από το στόχο.

Στουρνάρας: «Όλοι οι χειρισμοί μας είναι επίτηδες άστοχοι γιατί το μόνο που δεν πετυχαίνουμε είναι οι στόχοι και τα προβλήματα μάς παίρνουν είδηση και κρύβονται πίσω τους. Όταν δεν έχουμε στόχους τα μπερδεύουμε».

Άλλο ένα σύντομο ανέκδοτο: «Το Φαν Κλαμπ Στουρνάρα έχει μέλη και Έλληνες».

Η Μενεγάκη ξαναρώτησε: «Πόσοι υπάλληλοι της Βουλής μπήκαν στην κινητικότητα;»

Τελευταία προσπάθεια για να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας: «Στο σφυρί μόνο τα ρετιρέ και τα ισόγεια, ανώγεια και κατώγια με πισίνα. Ή και χωρίς πισίνα». Κινδυνεύουν σοβαρά να βγουν στο σφυρί επαγγελματικοί χώροι τους οποίους οι χρεωμένοι εργαζόμενοι εκεί έκαναν δεύτερο σπίτι τους.

Οι διορθωτές κακών και καλών κειμένων μπαίνουν στην ΕΣΗΕΑ. Οι διορθωτές κακώς κειμένων μπαίνουν στην αντιπολίτευση. Οι διορθωτές καλώς κειμένων μπαίνουν στην κυβέρνηση.

Ο ΓΑΠ ήθελε να μας κάνει Δανία του νότου και με το ΔΝΤ κοντά έπεσε: μας έκανε Δανεία του νότου. Τώρα ο Όλι Ρεν θέλει να μας κάνει Λετονία του νότου. Ο τρόπος απλός: αρκεί να μεταναστεύσει το 10% του πληθυσμού μας. Νότε θα ξαναγίνουμε Ελλάδα, Ελλάδα του νόστου.

Αίγυπτος, Τουρκία, Συρία καίγονται και ο Βενιζέλος πολύ σωστά κάνει την πάπια και διακοπές στη Σκιάθο. Είναι χώρες της περιοχής μας και τουλάχιστον Συρία και Αίγυπτος είναι παραδοσιακά φίλες χώρες. Μην ξεχνάμε ότι σε Τουρκία με δυο Πατριαρχεία (Κωνσταντινούπολη, Αντιόχεια) και για τον ίδιο λόγο στην Αίγυπτο έχουμε αναγνωρισμένα επίσημα εθνικά συμφέροντα. Αν όμως ο υπουργός Εξωτερικών μας παρενέβαινε διπλωματικά, θα γινόταν η χώρα μας πρώτη μούρη στα διεθνή πρακτορεία, όλοι θα μας εκτιμούσαν, θα μας απέδιδαν εύσημα, θα γινόμασταν στρατηγικός κόμβος για του Αμερικάνους και θα έβγαινε ο Σόιμπλε και θα μας έλεγε «Αχά! Δεν ασχολείστε με το χρέος, ε; Ου να χαθείτε, ανεπρόκοποι!» Χώρια που κάτι τέτοιο θα έκανε φίρμα τον Βενιζέλο, θα ανέβαζε το ΠΑΣΟΚ δημοσκοπικά και αναγκαστικά θα πηγαίναμε σε πρόωρες εκλογές. Μετά η Μέρκελ θα πλάκωνε στα χαστούκια το Σαμαρά. Καλά έκανε ο Βενιζέλος λοιπόν και κάθισε να ξεφτιλιστεί φερόμενος ως υπουργός Εξωτερικών της παραλίας.

Του κλείσανε δυο μέρες το μαγαζί. Τα 17 τραπέζια χωρίς απόδειξη, είπε ο Λε-Πα δικαιο(απο)λογούμενος ήταν κερασμένα. «Στο ένα από αυτά τα τραπέζια καθότανε η μάνα μου και στα υπόλοιπα 16 κάθονταν φίλοι μου. Να τους έβαζα; Να πληρώσουν;» δίκιο είχε ο άνθρωπος και τους πέταξε τη μπηχτή. Πού φτάσαμε! Ρε, στη σημερινή εποχή, άμα δε σε στηρίξουν η μάνα και οι φίλοι σου πώς θα βγεις από την κρίση; Από το «Δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του» περάσαμε στο «Δε τον πληρώνει ούτε η μάνα του». Σημείωση: Και στο κέρασμα κόβεται ειδική απόδειξη, κάτι που οι Λε-Παδες ίσως δεν το γνωρίζουν.

Ο τίτλος που βάλαμε έχει να κάνει με τις δυσκολίες στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων κερδοφόρων οργανισμών. Κανείς αγοραστής δε θέλει μετά να εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης. Θεωρείται ξεφτίλα παγκοσμίως να κατέχεις ελληνική έστω πρώην δημόσια εταιρεία. προτιμούν να κρύβονται πίσω από την ιδιότητα του χορηγού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: