22/8/13

Αισιόδοξα μηνύματα

Η κυβέρνηση μας διαβεβαίωσε ότι οι επόμενες ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών θα έχουν ως πρότυπο εκείνη του ΟΠΑΠ. Δηλαδή ο αγοραστής πρέπει να διαθέτει ιδιωτικό αεροπλάνο και να δεσμευθεί ότι αμέσως μετά την υπογραφή παραχώρησης θα κουβαλήσει τον νέο πρόεδρο του ΤΑΪΠΕΔ στο χωριό του.

Κυβερνούν από το 1974, πονούν που ο λαός τώρα περνάει χειρότερα απ’ όσο τη δεκαετία του ’60, αλλά έχουν το θάρρος να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους για να μη δημιουργούν οι κακοί ψευδαισθήσεις που μέλλει να κάνουν κακό στο έθνος μας. «Αν κυβερνούσαν οι αριστεροί τα πράγματα θα ήταν χειρότερα». Επιτέλους τα λένε έξω από τα δόντια. Θα πεις, αν τελικά κυβερνήσουν οι αριστεροί και ο κόσμος περνάει καλύτερα τότε τι θα πουν οι τωρινοί κυβερνώντες; Πάλι το σωστό: «Εντάξει περνάτε καλά», προς τιμήν τους θα το ομολογήσουν, αλλά δε θα διστάσουν να πουν την πικρή αλήθεια: «…αλλά μ’ εμάς θα περνούσατε καλύτερα». Είναι λαϊκισμός να μιλάς με βάση αυτό που γίνεται. Η εξουσία χρειάζεται φαντασία. Πρέπει να μιλάμε με βάση αυτό που υποθέτουμε ότι θα γινόταν χθες ή θα γίνει αύριο. Η πραγματικότητα είναι για το λαϊκίστικο πλήθος.

Παρά την κρίση όμως η Ελλάδα προοδεύει. Από τα κότερα επιχειρηματιών τα κυβερνητικά στελέχη φιλοξενούνται πια σε ιδιωτικά αεροπλάνα επιχειρηματιών. Η ανάκαμψη είναι μπροστά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: