1/7/13

Όλοι στο φεστιβάλ ΕΡΤ-Οδηγητής

Τεχνικός της ΕΡΤ με τον οποίο βρεθήκαμε τις προάλλες στον προαύλιο χώρο μας είπε ότι οι διακοπές των αναμεταδοτών έγινε από άσχετους και προξένησαν ζημιές στις τηλεπικοινωνίες. Για παράδειγμα στα Δωδεκάνησα κάποιος προκειμένου να επιτελέσει το καθήκον του και να διακόψει τους αναμεταδότες έκοψε τις οπτικές ίνες κεντρικού καλωδίου με αποτέλεσμα να έχει πρόβλημα τηλεπικοινωνιών το ναυτικό. (Που ήδη δεν έχουν πετρέλαιο για να κινήσουν τα πλοία) Πολύ εθνική επιταγή το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ακάλυπτη επιταγή.

Ο ανασχηματισμός αποδίδει. Από μπροστά θα μπαίνουμε στο λεωφορείο, θα δείχνουμε ένα; εισιτήριο που δεν θα επικυρώνουμε μετά -μπορεί να είναι εβδομάδος ή ημέρας- ή μια κάρτα επεριορίστων διαδρομών. Τέρμα τα ελλείμματα στις συγκοινωνίες. Το ότι αυτό θα καθυστερεί τα δρομολόγια δεν πέρασε από κεφάλι κανενός αρμόδιου γιατί τα βρήκε ακατοίκητα που έμειναν στα πρώτα "Χωρίς εισπράκτορα", όταν ρίχναμε κέρματα σε διαφανές κουτί. Ουδείς άτσαμπος.

Δεν είναι λογικό να παρακολουθούν τη Μέρκελ οι Αμερικάνοι; Αν διαλύσει την ευρωπαϊκή αγορά θα πάθουν μεγάλη ζημιά κι αυτοί.

Ο Σαμαράς ολοταχώς δεξιά, Βαγγέλη μου, όχι ολοπαχώς.

Θα καθυστερήσω λίγο τις διακοπές μου. Περιμένω στην Αθήνα να υποδεχθώ πρώτα τον Σόιμπλε όπως του αξίζει και μετά πηγαίνω στις διακοπές που δε μου αξίζουν.

Πήρε είδηση ότι δε μασάμε και προσέχει. Διαβάσαμε στην ΕφΣυν: «Υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης. Εύθραυστα, αλλά υπαρκτά». Αυτήν τη «συγκρατημένη» απάντηση έδωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα Le Soir και αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα.

Μόνο ο Σαμαράς κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι τα καλά λόγια για την πορεία της Οικονομίας μας τα λένε οι νεοφιλελεύθεροι Γερμανοί για να μη χάσουν ψήφους στις επικείμενες εκλογές του φθινοπώρου.

Τα κονομήσαμε πάλι. Τα οφέλη για την Ελλάδα από τον αγωγό ΤΑΠ(α) θ’ αρχίσουν ουσιαστικά από το 2019.

Για τις δηλώσεις που έκανε ο Βορίδης εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Γιωργάκης με ανακοίνωσή του από την Ακτή Ελεφαντοστού ζητά από τον εν λόγω κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ  να τις επαναλάβει αργά και καθαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: