27/7/13

Μαγαζάτορας με αγάπη

Δεν κόβω αποδείξεις και δε με νοιάζει αν με πιάσουν. Θα μου κλείσουν το μαγαζί τρεις μέρες, εγώ όμως ανοίγω μόνο Κυριακή. Τις υπόλοιπες ημέρες δουλεύω στο Δήμο για 400 € το μήνα. Το Σάββατο χορεύω οριεντάλ και πεντοζάλ σε ταβέρνες και καψενεία τις γειτονιάς.

Κυρίες και κύριοι, νικήσαμε και τη φοροδιαφυγή. Δε θ’ ασχοληθούμε πια μαζί της. Όσο γι’ αυτούς που κάνουν τους έξυπνους, όταν ένας μαγαζάτορας εντοπίζεται να μην κόβει αποδείξεις θα τιμωρείται με τριήμερο κλείσιμο ο γειτονικός του ανταγωνιστής που σίγουρα αυτός τον κάρφωσε και μας έφερε μπελάδες, γι' αυτό του αξίζει τιμωρία. Άσε που για να πάρει είδηση τον γείτονά του πα να πει ότι την ξέρει κι αυτός τη δουλειά.

Παλιά ως υπουργοί κάτι που μας ζόριζε το στέλναμε στον εισαγγελέα και βγαίναμε και λέγαμε «Δεν ασχολούμαι με το θέμα γιατί είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης». Με τη φοροδιαφυγή δεν ασχολούμαστε πρώτον γιατί αυτό θέλει να μας επιβάλει το Τόμσεν και πρέπει κάποτε ν’ αντισταθούμε σε κάτι. Κι αν θέλουν να την πατάξουν τη φοροδιαφυγή ας την αναλάβει η  CIA με παρακολουθήσεις τηλεφώνων. Εμείς νίπτουμε τας χείρας μας. Έχουμε παραδείγματα ότι τέτοια μέτρα μας έρχονται μπούμερανγκ.

Πατάξαμε το λάδωμα υπαλλήλων υπηρεσιών του δημοσίου και βαθύναμε την κρίση. Γιατί πού κατέληγε το χρήμα που κονόμαγε ο τάδε υπάλληλος προκειμένου να εξυπηρετήσει; Στην αγορά. Κάτι αγόραζε και μάλιστα ακριβό. Τώρα ο λαδωμένος ξεκίνησε τη δωροδιαφυγή. Κρύβει το δωράκι του. Για να μην τον πάρουν είδηση  ότι τ’ άρπαξε δεν αγοράζει ούτε αμαξάρα, ούτε νοικιάζει γκομενάρα, ούτε χαλάει λεφτά στα σκυλάδικα. Αυτό είναι που ρήμαξε την αγορά.

Κάποιες Κασσάνδρες από την άλλη που μισούν το κράτος, λένε στους πολίτες να μην λαδώνουν υπαλλήλους γιατί έτσι θα εξυπηρετηθούν μια ώρα αρχύτερα. Και ξέρετε, λένε, τι σημαίνει κρατική εξυπηρέτηση. Όσοι για παράδειγμα τακτοποίησαν πολεοδομικές παραβάσεις ή κατάφεραν να νομιμοποιήσουν  ολόκληρα αυθαίρετα  ακόμα πληρώνουν. Γι’ αυτό οι τράπεζες δε λένε να νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετα δάνεια που πήραν ή έδωσαν σε ανύποπτους κακομοίρηδες. Ψάχνουν μόνο  πώς θα κάνουν τακτοποίηση των δόσεων οφειλετών τους, πώς δηλαδή θα τις πληρώνουν κανονικά. Αλλά δίνουν κι ένα περιθώριο. Αν δεν τακτοποιήσεις τις οφειλές σου, δε θα σου πάρουμε το κεφάλι. Θα σου πάρουμε το σπίτι. Θα πεις, θέλεις ένα κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι σου. Άμα σου πάρουμε το κεφάλι όμως τι να το κάνεις το κεραμίδι; Ακροκέρατο; Γιατί τότε η γυναίκα σου σίγουρα θα πάει μ’ άλλον. Τον διευθυντή του τραπεζικού υποκαταστήματος, τον Μπρούκλη της γειτονιάς να πάρει χρήμα ή στη χειρότερη περίπτωση θα πάει με το χασάπη για να σου κονομήσει τρεις μπριζόλες έστω αλογίσιες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: