25/6/13

Στόχος της Μέρκελ η τετραετία Σαμαρά

Αυτό υπόσχεται στους Γερμανούς ψηφοφόρους για να κερδίσει τις εκλογές στη χώρα της.

Ευρωπαϊκός δρόμος ευθύνης σημαίνει, μαζευόμαστε, αναγνωρίζουμε τα λάθη, συζητάμε για βδομάδες και στο τέλος φταίνε όλοι εκτός από τους Γερμανούς που κερδίζουν από αυτά τα λάθη.
Και η Μενεγάκη ερωτά: Έχουμε δημόσια ή κρατική κυβέρνηση;

Ο ΓΑΠ δεν θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών γιατί είναι από μόνος του εξωτερικών. Παρακάλεσε μόνο ν’ αποκαλείται επίσημα Γιωργάκης Εξωτερικών.

Η Αριστερή Πρωτοβουλία εξετάζει τη (μη) αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ, κάτι που δεν ενδιαφέρει κανέναν απολύτως, γιατί μετά την εξέταση αυτή η αποχώρηση δεν θα βρεθεί ασθενής, δεν θα βρεθεί καν.
Ακόμα δεν εισέπραξε το κράτος ούτε ευρώ από τους φοροφυγάδες της λίστας Λαγκάρντ.

Ο Ν. Μπίστης που τώρα βρίσκεται στη ΔΗΜΑΡ ακόμα δεν πήγε ξανά στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Σαμαράς έπρεπε να κάνει τα τρία κυβερνητικά κόμματα δύο για να σιγουρευτεί ότι θα εξαντλήσει την τετραετία.

Παράπονα στη ΝΔ που δεν υπουργοποιήθηκαν όλοι. Το ΠΑΣΟΚ με 28 βουλευτές έχει 11 κυβερνητικά μέλη, 39,3%, ενώ η ΝΔ με 125 βουλευτές έχει μόνο 31, που αντιστοιχεί στο 24,8%. Ο Σαμαράς αντιτείνει ότι η ΝΔ δεν εξέλεξε 125 βουλευτές αλλά μείον 50 που είναι το μπόνους για το πρώτο κόμμα, δηλαδή 75 βουλευτές, οπότε οι 31 κυβερνητικοί συμπληρώνουν το 41,3% του όλου σχήματος, σαφώς ανώτερο από το «πενιχρό» 39,3% του ΠΑΣΟΚ.

Μην ξεχνιόμαστε. Ο «ικανότατος» τέως δημοσιογράφος Σ. Κεδίκογλου κρίθηκε ακατάλληλος για να διαχειριστεί το θέμα της ΕΡΤ, όπου είχε διατελέσει και ο ίδιος ακριβοπληρωμένος σύμβουλος. Για να μην τον διώξει ο Σαμαράς, σκαρφίστηκε νέα υπουργική θέση.

Ναι. Κονομήσαμε νέο υφυπουργείο Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης χωρίς να διαθέτουμε τέτοια κανάλια. Ακριβώς όπως έχουμε υπουργείο Εργασίας, αλλά δουλειά δεν έχουμε. Ο Βρούτσης όμως και οι συνεργάτες του παρέμειναν στην κυβέρνηση, επιβραβεύτηκε το έργο τους να φέρουν την Ελλάδα πρώτη στην ανεργία σ’ όλη την Ευρώπη.

Οι χρυσαύγουλοι δεν μπήκαν στην κυβέρνηση, ζήτησαν εκλογές για να ανέβει το επίσημο ποσοστό τους, άρα και οι κυβερνητικές θέσεις που θα τους αναλογούν.
Όσοι ΠΑΣΟΚτζήδες βουλευτές δεν συμπεριλήφθηκαν στο κυβερνητικό σχήμα πίνουν και μεθούν. Συγκροτούν οινοβουλευτική ομάδα κατά τους βαρελόφρονες του Β. Χριστοδούλου. (Αναφορά στους βασιλόφρονες)
Στη Γερμανία δεν αποκλείουν για το φθινόπωρο το ενδεχόμενο διπλών εκλογών. Εκτός από γερμανικές να έχουμε και ελληνικές, σ’ αυτή την επαρχία τους δηλαδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: