3/6/13

Ή ανεβαίνει ο γκρεμός ή εμείς πέφτουμε

Η Ελλάδα προχωρά. Έφτασε επιτέλους στη δεκαετία του ’60. Κουβέλης και Βενιζέλος άρχισαν ανένδοτο αγώνα εναντίον των δημοσκοπήσεων. Αυτό είναι μόνο η αρχή. Εδώ και μέρες ατενίζουμε με αισιοδοξία το 1922.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ: Συνελήφθη η Ιστορία να γράφει «γενοκτονία» σε ντουβάρι του υπουργείου Οικονομικών. 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ανθοδέσμη έστειλαν χαχαυγίτες στη Μαρία Ρεπούστη ευχαριστώντας την για την ενίσχυση της ιδεολογικής τους τοποθέτησης. Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες θα καταθέτουν στεφάνι στα σκαλιά της.

Εδώ ο κόσμος καίγεται, ρε πούση, εσύ με τι ασχολείσαι; Με την Ρεπούση; Με τις ελληνοτουρκικές διαφορές στην ανάγνωση της ιστορίας; Ο ποιητής Πυθαγόρας το έλεγε: «Γιατί να είμαστε κι οι δυο αισθηματίες / γιατί να μπλέκουμε με παλιοϊστορίες…»

Πάντως, ξέρουν δεν ξέρουν ιστορία, οι Τούρκοι έχουν τσαγανό και ξεσηκώθηκαν. Ο Ελληναράς που πλασάρουν οι χαχαυγίτες τι ακριβώς έχει και τα δέχεται όλα σύμφωνα με το οθωμανικό δίκαιο;

ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ: Αν ο Κουβέλης δε μπορεί να περιορίσει ούτε τη Ρεπούση του  τι είδους διαπραγματεύσεις κάνει με τον Σαμαρά;

ΑΓΟΡΑ: Θα παραμένουν ανοιχτά τις Κυριακές όλα τα καταστήματα. Αυτό θα ανεβάσει το τζίρο τους, γιατί τις Κυριακές το καταναλωτικό κοινό έχει χρήματα από το παγκάρι της εκκλησίας. Ανοιχτό τις Κυριακές  για το κοινό θα είναι και τα υπουργεία. Τις υπόλοιπες ημέρες θα είναι κλειστά. Υπάρχει η σκέψη να μπει εισιτήριο στα υπουργεία όπως υπάρχει καις τα μουσεία. 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Μου έκατσε μια δουλίτσα, πληρώθηκα και πήγα στην τράπεζα και ακούμπησα τέσσερις ανεξόφλητες δόσεις του στεγαστικού μου. Αντί να μου πουν ευχαριστώ με κάρφωσαν στην εφορία και τρέχω τώρα.

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ: Οι απολύσεις στο Δημόσιο θα μειώσουν την ανεργία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Είμαι κατά του γάμου της συζύγου μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: