22/6/13

Το μαύρο της ΕΡΤ στα μούτρα σας

ΜΕΡΚΕΛ: Antonien, τι είναι αυτό το μαύρο στα μούτρα σου;
ΣΑΜΑΡΑΣ: Της ΕΡΤ.

Οι δυο πολιτικοί αρχηγοί μας προστατεύουν από τις εκλογές, από τίποτα άλλο.

Όμως τι ακριβώς κατάφερε η κυβέρνηση Σαμαρά εδώ κι ένα χρόνο; Προσέλκυσε χρήματα ξένων «επενδυτών»; Ούτε καν ξεπούλημα μπιρ παρά δημόσιας περιουσίας δεν κατάφερε να κάνει. Μήπως κατάφερε να σώσει την Ελλάδα από πιθανή χρεοκοπία; ΔΝΤ, ΕΕ και ΟΟΣΑ, μαζί με την πραγματικότητα διαφωνούν. Ο Σαμαράς δεν κατάφερε ούτε καν να κλείσει τον Οργανισμό Αποξήρανσης Κωπαΐδας. Κανέναν άχρηστο δημόσιο οργανισμό δεν κατάφερε να κλείσει και όρμησε να κλείσει την ΕΡΤ δομικό στοιχείο της δημοκρατίας και το μόνο ΜΜΕ που πλήρωνε κανονικά την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους προμηθευτές και τους εργαζόμενούς του, χωρίς μάλιστα να παίρνει ούτε δεκάρα από τον προϋπολογισμό της χώρας. Γιατί να φοβάμαι λοιπόν τις εκλογές που θα απομακρύνουν αυτόν τον παντελώς άχρηστο τύπο; Μήπως είμαι αντεθνικός προδότης επειδή δε φοβάμαι τις εκλογές; Τι καλό κάνει στην Ελλάδα ο Σαμαράς μαζί με τον Βενιζέλο του που φοβούνται τις εκλογές; Τουλάχιστον ο Κουβέλης για να μη φοβάται τις εκλογές κάνει πως φεύγει από την κυβέρνηση, εξυπηρετώντας τον Σαμαρά και τους ακροδεξιούς αποσύροντας τους υπουργούς που εκείνος είχε προτείνει.

Κεδίκ: «Η ΕΡΤ το πνίγει το κουβέλι».

Η κυβέρνηση δεν έχει ορίζοντα τετραετίας, έχει ορίζοντα ΕΡΤ.

Η ΔΗΜΑΡ ήταν με το ένα πόδι έξω από την κυβέρνηση και άλλο πόδι στον τάφο. Τώρα η ΔΗΜΑΡ θα δίνει σε κάθε ψηφοφορία στη Βουλή ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση. Θα είναι δηλαδή με τα δύο πόδια έξω από την κυβέρνηση και με τα δύο χέρια μέσα στην κυβέρνηση. Ή με τα δύο πόδια στον τάφο, οπότε τα χέρια δε μας ενδιαφέρουν.

Κωμικό δρώμενο: Η κυβέρνηση παραμένει τρικομματική γιατί στη θέση της ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη επανακάμπτει ο Λοβέρδος με το μεγαλειώδες κόμμα του.

Ρώτα τον Καρατζαφέρη: Όταν αποχωρείς από τρικομματική κυβέρνηση κι εκείνη συνεχίζει ως δικομματική αποδεικνύεται ότι ήσουν εκεί χωρίς να σε χρειάζονται, άρα πούλαγες τσάμπα μαγκιά.

ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ:
«Αυτούς να φοβάστε. Μην τους ψηφίζετε».
«Ποιος μαλάκας τους ψηφίζει και κρύβεται;»

Μήπως ο φερόμενος ως πρωθυπουργός Σαμαράς και ο τρανός σώγαμπρος Βενιζέλος έπρεπε να ξανασκεφτούν τη μάχη των εργαζόμενων της ΕΡΤ; Μήπως έπρεπε να βγάλουν διάγγελμα να επαινέσουν την αντίσταση αυτών των εργαζόμενων και των συμπαραστατών τους; Μήπως έπρεπε να τους αναγορεύσουν ως ορόσημο αγώνα για τη σωτηρία της χώρας; Αρκεί βέβαια να συμφωνήσουμε πρώτα από ποιον κινδυνεύει η Ελλάδα. Η Μενεγάκη επιμένει να αναρωτιέται: Η κυβέρνηση Σαμαρά θα εξαντλήσει την τετραετία ή τα νεύρα μας;» Ο Γεωργίου το ξεκαθαρίζει: «Η κυβέρνηση ακολουθεί την πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναθηναϊκού που φέτος δε μπορεί να βγει στην Ευρώπη».

Απολύονται την επόμενη εβδομάδα οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης. Αίρεται δηλαδή η επιστράτευσή τους.

Μ’ αρέσει η ΕΡΤ όπως είναι στο διαδίκτυο. Και ΝΕΡΙΤ να βγάλουν οι πουλημένοι εγώ θα παρακολουθώ ΕΡΤ διαδικτύου.

Και η Μενεγάκη ερωτά: «Οι ΠΑΣΟΚτζήδες που πήγαν στη ΔΗΜΑΡ και είναι συνηθισμένοι σε εύκολους διορισμούς, τώρα με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση θα επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ ή θα τρυπώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ για αύριο;»

Ένας από τους λόγους που χάρηκα με την αποχώρηση (;) της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση είναι ότι τη λέξη «τρικομματική» ο διορθωτής του word μου την έβγαζε λάθος και μου πρότεινε το «δικομματική». Κάτι ήξερε!...

Γιώργος Δελαστίκ: (ΕΘΝΟΣ) Μοναδική "κόκκινη γραμμή" για τον Ευ. Βενιζέλο και τον Φ. Κουβέλη είναι η συμμετοχή στην κυβέρνηση. (Ο Κουβέλης την παραβίασε κι αυτή)

Η συμπαράσταση του κόσμου στους εργαζόμενους της ΕΡΤ των δεκάδων χιλιάδων που περνάνε κάθε μέρα από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής μου θυμίζει παλιά γελοιογραφία του Μητρόπουλου. Σπίτι, σαλόνι, ο μπαμπάς έχει γείρει στον καναπέ και η μητέρα λέει στο γιο: «Παιδί μου, κλείσε την τηλεόραση να ξυπνήσει ο μπαμπάς.» Απευχόμαστε αυτό που υπογραμμίζουμε συμπληρώνοντας την ατάκα: «…να ξυπνήσει ο μπαμπάς για να πάει να κοιμηθεί».

Η κυβέρνηση μας καλεί όλους να αδειάσουμε τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ. Ποιανής ΕΡΤ; Και από ποιους να αδειάσουμε τις εγκαταστάσεις; Από τους άχρηστους; Από τους χρήσιμους; Ή μήπως από τους συμπαραστάτες; Ας μας εξηγήσει να το σκεφτούμε και βλέπουμε. Αυτός δε βλέπει καλά όπως αποδεικνύει κάθε μέρα και νύχτα.

Η Άννα Βίσση θα τραγουδήσει για συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ,  που την ανέδειξε κι αυτήν; (Εκείνη που ανέδειξε τον Σαμαρά ως γαμιά της καλύτερο από μπουκάλι μπίρας)

Κωμικό διάλλειμα: Ο Λοβέρδος στηρίζει κυβέρνηση επειδή δεν είναι έτοιμος για εκλογές!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: