21/6/13

ΕΡΤ - 114...

...το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος 114 που από το 1952 όριζε ότι η τήρησή του επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Το σκέφτηκαν οι δεξιοί νικητές του εμφυλίου αλλά στη δεκαετία του ’60 το επικαλέστηκαν κυρίως οι αριστεροί της ΕΔΑ. Το 1975 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο μεγάλος, ο δωσίλογος στην κατοχή και στη Θεσσαλονίκη, αυτός που υπέγραψε ότι δεν διεκδικούμε πολεμικές επανορθώσεις από την τότε Δυτική Γερμανία για χάρη της ενιαίας του Χίτλερ, άρα και της σημερινής, αυτός εκδικήθηκε το ένα-ένα-τέσσερα και το έκανε 120. Από τότε σ’ αυτόν τον αριθμό κανείς ποτέ δεν αναφέρθηκε. Το λέμε ακόμα 1-1-4.

Μην παραβλέπουμε: «….στην τελευταία παράσταση της σαιζόν. Προσέξαμε ότι ο κ. Λαζόπουλος στάθηκε αλληλέγγυος στους, απολυμένους  πια, εργαζομένους της ΕΡΤ την ίδια ώρα που απέλυε τους δικούς του εργαζόμενους επειδή στάθηκαν αλληλέγγυοι στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ!»

Δεν άκουσα στα σοβαρά και δεν καταλαβαίνω το λόγο για τον οποίο έπρεπε να κλείσει η ΕΡΤ για να φτιαχτεί η ΝΕΡΙΤ. Δούλεψα για μια πενταετία στο ραδιόφωνο του Σκάι ως Συκοφάντης Μπαστούνι μέχρι το 2000. Σ’ αυτά τα χρόνια, όσο καλά θυμάμαι, δύο ή τρεις φορές –δεν έχει σημασία- υπέγραψα επαναπρόσληψη σε εταιρεία Σκάι με άλλη ονομασία κάθε φορά και άλλη διοίκηση. Ούτε την τελική αποζημίωσή μου έχασα ούτε το ραδιόφωνο έπαθε σιωπή ασυρμάτου ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Πόσο άσχετοι καταλαμβάνουν κυβερνητικές θέσεις δεν ξέρω ούτε είναι της στιγμής. Αυτό με τρομάζει είναι που δεν έχουν καν το μυαλό να ρωτήσουν κάποιους που την ξέρουν τη δουλειά και την έζησαν. (Δεν εννοώ εμένα, αλλά τους τότε προϊστάμενούς μου) Νόμιζα μέχρι σήμερα ότι η βλακεία ήταν πάνω από την αλαζονεία. Τώρα σιγουρεύτηκα ότι η βλακεία είναι το ανώτατο επίπεδο αλαζονείας, όπως ανώτατο Άι Κιου του παπαγάλου δημοσιογράφου αργόμισθου υπο(υρ)γείου και της ξανθιάς παρουσιάστριας είναι κάθε φορά το Οτο Κιου της κάμερας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: