7/5/13

Επιστροφή στα δικά μας (χρέη)

Οι επιστρέψαντες πασχαλινοί εκδρομείς πλήρωσαν τεκμήριο αναψυχής στα διόδια, στα λιμάνια, στα αεροδρόμια και στους σταθμούς ΚΤΕΛ-ΟΣΕ. Επίσης, ήταν υποχρεωμένοι να δηλώσουν τρόφιμα ή ξύδια που έφερναν από την επαρχία.

Όταν ακούς ότι ο δολοφόνος της αστρολόγου είναι εγγονός βουλευτή πού πηγαίνει το μυαλό σου; Μάλλον στο «Ποιος είναι ο βουλευτής», οπότε καλά να πάθεις. Ο τύπος –Π.Ο.- είναι εγγονός κάποιου που είχε εκλεγεί βουλευτής Αχαΐας στην Δ΄ Αναθεωρητική Βουλή το 1946, με τον «Συναγερμό» του Παπάγου.. Ο συλληφθείς λοιπόν φερόμενος ως δράστης- είναι εγγονός -θανόντος- ΠΡΩΗΝ βουλευτή ο οποίος, να μην ξεχνιόμαστε, το 1943 διορίστηκε από τους Γερμανούς κατακτητές νομάρχης Σάμου.

Σαμαράς: «Μετά την απρόσμενη επιτυχία μας σύμφωνα με τους κριτικούς των Βρυξελλών και του Βερολίνου, συνεχίζουμε τις παραστάσεις μας μέχρι τον Σεπτέμβριο».

Σιγά, ρε παιδιά! Δηλαδή άμα δεν είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Σαμαράς θα καταστραφεί ο κόσμος;

Μειώθηκε το χαράτσι 15%, αλλά οι δανειστές μας θέλουν ν’ αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων κατά 20%. Γιατί; Απαντά ο Τόμσεν: «Μην παίρνεις και θάρρος, γιατί ό,τι δε σε χρεώνει σε κάνει πιο δυνατό».

Ο Στουρνάρας ζήτησε από τον εαυτό του και από τα νεύρα μας αναβολή: Από το τέλος του 2013 θα βάλει, είπε την Ελλάδα ξανά στις αγορές χρήματος τον Μάιο του 2014. Για την ώρα μένουμε στις λαϊκές αγορές ζαρζαβατικών και γιαουρτιών για μούτρα κρέας.

Αν κάνει κακό στην επίτευξη των σκοπών ενός κόμματος η διατύπωση άποψης διαφορετικής από την επίσημη, τότε γιατί να μην κάνει κακό στην επίτευξη των στόχων μιας κυβέρνησης, της χώρας δηλαδή, η έκφραση διαφορετικών απόψεων από τις επίσημες. Αν η αντιπολίτευση κάνει κακό στη χώρα, τότε θα κάνει κακό και η Δημοκρατία.

Απεδείχθη λανθασμένη η αντίληψη ότι η αυτοδυναμία αποτελούσε κάποτε μονόδρομο για την καταστροφή μας. Είμαστε πλέον σίγουροι ότι μπορούμε άνετα να καταστρεφόμεθα και με κυβερνήσεις συνεργασίας.

Προσοχή-προσοχή, απαγορεύεται από τούδε κι εφεξής οι αυτοκτονίες ομοφρονούντων. Μόνο όσοι δεν μας ψήφισαν επιτρέπεται να θέτουν τέρμα στη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: