25/5/13

Γίναμε Κύπρος του Βορρά

Εντάξει, δεν καταφέραμε να γίνουμε Δανία του Νότου, θα μας κάνει όμως ο Σαμαράς Ιρλανδία της Ανατολής ή Κύπρο του Βορρά. Νέο δόγμα Σαμαρά: «Σώσαμε την Ελλάδα. Δεν θα βγούμε ούτε από το ευρώ ούτε από την κρίση».

Διακόπτουμε για κάτι έκτακτο: «Αναζητείται από ΕΣΠΑ βοήθεια για αγορά αλεξίσφαιρων γιλέκων που θα διατίθενται στους βουλευτές».

Πόσο πετυχημένη μπορούμε να θεωρούμε την κυβέρνηση αφού σε λίγο δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουμε χρήματα για πετρέλαιο σε λεωφορεία; Βέβαια μη δίνουμε σημασία σε τέτοιες λεπτομέρειες, είναι λαϊκισμός. Εδώ δεν έχουν πετρέλαιο τα πλοία του εμπορικού ναυτικού, με τα πολεμικά μας αεροπλάνα όμως τα πράγματα είναι καλύτερα γιατί αυτά δεν έχουν κηροζίνη, αυτό που λέμε καθαρό πετρέλαιο για λάμπες.

Τι αξία όμως έχουν τα παραπάνω μπροστά στο θετικό που υποχρεούμεθα να προβάλουμε!.. Το θετικό: έχουμε αναβάθμιση του λιμανιού της Σούδας. Θα γίνει αεροδρόμιο.

Ο Άκης διαμαρτυρόμενος για τη μη κλήση του Σημίτη να καταθέσει ξεκίνησε αποχή από το δικαστήριο. Τη Δευτέρα οι δικηγόροι του θα προσπαθήσουν να του εξηγήσουν για ποιο λόγο το δικαστήριο θα συνεχίσει να λειτουργεί. Μια μουσική ανάσα τώρα, «Σημίτη μου, Σημίτη μου, μου το ’κλεισες το σπίτι μου».

Δεν ξέρω, αλλά όλο και κάποια σχέση θα έχει με την υπόθεση αυτό που σκέφτηκα: «Του άνεργου ο τράχηλος σύζυγο υπομένει».

Ο Στουρνάρας επιμένει: «Δεν ενοχλούμε τους Έλληνες καταθέτες στην HSBC τα ονόματα των οποίων αναγράφονται στη λίστα Λαγκάρντ για να μην πάρουν τα λεφτά τους από την Ελβετία. Πού θα τους βρούμε μετά;»

Για ευκολία για να μην τρέχουμε στις ΔΟΥ οι φορολογικές μας δηλώσεις στέλνονται διαδικτυακά, αλλά εμείς πρέπει υπομονετικά να τρέχουμε στις τράπεζες να πάρουμε πιστοποιητικά τόκων και στα ασφαλιστικά μας ταμεία για τα ένσημα. Μιλάμε, πρόοδος. Σχετικό λαϊκό απόφθεγμα για το μπέρδεμα: «Να φορολογεί η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα».

Ο Σαμαράς τρέμει με αυτό το ενδεχόμενο: Αν δεν κατατεθεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θα παραιτηθεί ο Ρουπακιώτης. Ρεπορτάζ:

Βενιζέλος-Κουβέλης: «Αν θάψεις το αντιρατσιστικό θα έχεις απέναντί σου κι εμάς».
Σαμαράς: «Κωστής Παλαμάς».

Είναι γνωστό ότι ο πρωθυπουργός μας τελευταία επικοινωνεί ποιητικά. Σοφή επιλογή. Για φανταστείτε να ήταν υποχρεωμένος να πει για τα παραπάνω «Στ’ αρχίδια μας κι εμάς». Δεν είναι του επιπέδου μας.

Πάντως δεν χρειαζόμαστε νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο γιατί το προηγούμενο του 1979 απέδειξε περίτρανα ότι οι Έλληνες δεν είναι καθόλου ρατσιστές όταν δεν έχουν μετανάστες στη χώρα τους. Πράγματι δε μπορεί κανείς να μας πει ρατσιστές επειδή οι άλλοι είναι κατώτεροι. Σιχαινόμαστε τους ρατσιστές και τους ξένους, όπως και τους γύφτοι, τους πούστηδοι, τους σακάτηδοι και αυτούς που γαμάνε τις γυναίκες μας.

Κάποτε να σταματήσουν οι ηλίθιες απορίες «δημοσιογράφων» γιατί έχουμε στα κανάλια τόσες πολλές εκπομπές μαγειρικής, γιατί οι εφημερίδες και τα περιοδικά προσφέρουν συνέχεις βιβλία και φυλλάδια με συνταγές. Θυμίζουμε, σε περίοδο ευμάρειας τρώγαμε πιο πολύ έξω, αγοράζαμε έτοιμη τροφή απ’ έξω, πολλές φορές ακόμα και γεύματα σπιτιού με καλεσμένους τα κάναμε με κέτερινγκ. Τότε δεν υπήρχαν πολλοί πρόθυμοι να μαγειρέψουν σπίτι.   

Και η Μενεγάκη απορεί: Το βράδυ οι ποδοσφαιρόφιλοι θα βλέπουν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκείνη την ώρα οι γυναίκες τους τι θα κάνουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: