25/5/13

Μπρος γκρεμός και πίσω κάλπη

  • Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση νόμου με την οποία συγχωνεύεται υποχρεωτικά με τη ΔΗΜΑΡ. 
  • Ο Κουβέλης το σκέφτεται γιατί μόνος του δύσκολα θα ξαναμπεί στη Βουλή, δεν θέλει όμως να χρεωθεί τις οφειλές του ΠΑΣΟΚ, ειδικά να πληρώσει τα χρωστούμενα νοίκια του κτηρίου της Ιπποκράτους. 
  • Όλα τα  άλλα κόμματα θα υπερψηφίσουν την πρόταση, καθένα για δικούς του λόγους. Η ΝΔ θέλει να λιγοστέψουν οι μνηστήρες κρατικών θέσεων, γιατί χάνει πολλές όταν είναι να μοιράσει και στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ από μία θέση διευθυντή-διοικητή ή και δημάρχου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. 
  • Οι υπόλοιποι θέλουν, όπως προβλέπεται, μετά τις επόμενες πρόωρες εκλογές το συγχωνευμένο κόμμα ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να μείνει έξω από τη Βουλή, μ’ ένα σμπάρο δηλαδή δύο τρυγόνια. Στο ΠΑΣΟΚ θέλουν τη συγχώνευση των δύο δημοσίων κομμάτων και γιατί δεν έχουν λεφτά και από Ιούλιο ούτε γραφεία να συνεδριάσουν. 
  • Το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι είναι αφερέγγυο αφού ως κυβερνών κόμμα κατάφερε να κλέψει ακόμα και τα δικά του αρχεία. Τα στελέχη του κινδυνεύουν όχι απλώς να μείνουν εκτός Βουλής για πάντα, αλλά να πάνε και φυλακή. Ένας νέος ή μεσήλικας δεν έχει λόγο να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, γιατί πολύ σωστά σκέφτεται: «Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν θα με διορίσει, αλλά θα μου ζητήσει και λεφτά από πάνω. Προτιμώ να είμαι τσάμπα ψηφοφόρος άλλου κόμματος». Μόνο κάτι γέροι παλιοί κεντρώοι προβλέπεται να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, αλλά έτσι που πηγαίνει η κατάσταση με τις συντάξεις και την υγεία, αν αργήσουν κι άλλοι οι εκλογές δεν ξέρει κανείς πόσοι από τους επίδοξους ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚ θα ζουν και αν θα φτάνουν για το 3%. 
  • Θα πεις, ποιοι έχουν λόγο να ψηφίσουν ΔΗΜΑΡ!.. Ακόμη κι αν ήμουν διορισμένος από τον Κουβέλη ολίγον αριστερός θα προτιμούσα για σιγουριά να ρίξω μια ψήφο στον Σαμαρά για να μην έρθουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι και μου κόψουν όχι μόνο τη δουλειά, αλλά και το κεφάλι. Αν ψήφιζα Κουβέλη προερχόμενος από ΝΔ θα ενίσχυα τον Σαμαρά για να μην πάρει κεφάλι η ακροδεξιά. Αν ψήφισα Κουβέλη επειδή σιχάθηκα το ΠΑΣΟΚ που ψήφιζα παραδοσιακά,, τώρα για τον ίδιο λόγο σιχαίνομαι και τον Κουβέλη. 
  • Ίσως βέβαια πριν τις εκλογές δουν ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ ότι με το ζόρι πιάνουν το 3% το καθένα οπότε αναγκαστικά θα κατέβουν μαζί. Τότε η ιστορία δείχνει ότι θα δουν τι σημαίνει πραγματική πανωλεθρία.
Όσο πάει
Υποχωρώντας η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ και στο άφαντο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο γεννιέται το ερώτημα «Μέχρι πού μπορούν να υποχωρήσουν το τιμημένο ΠΑΣΟΚ και η ένδοξη ανανεωτική αριστερά;» Ο Ευάγγελος Βενιζέλος το ξεκαθαρίζει: «Μην ελπίζει ο κύριος Σαμαράς ότι στις επόμενες εκλογές θα κατέβουμε υποψήφιοι της ΝΔ, εκτός φυσικά αν κάτι τέτοιο απαιτούν εθνικοί λόγοι. Μέχρι τότε όμως προτιμούμε να ψηφίσουμε ΝΔ κατά συνείδηση χωρίς σταυρό, χωρίς δικούς μας υποψήφιους βουλευτές». Ο Κουβέλης δε μιλάει, αποτελεί τον απλό κολαούζο με μεζέ. Ήδη στην πολιτική του ζωή πέτυχε περισσότερα απ’ όσα μπορούσε να ονειρευτεί. Δεν αντέχει άλλο. Θα πάρει τη συνταξούλα του και θα μείνει με τις αναμνήσεις του. Κάναν άλλο δίπλα του δεν προβλέπεται ότι θ’ αξιωθεί να έχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: