22/5/13

Κάγκελα Μέρκελ

Επτά στους δέκα εργαζόμενους που προσλαμβάνονται σε τουριστικές επιχειρήσεις είναι «μαθητευόμενοι», αλλοδαποί χωρίς καμία σύσταση. Στους αλλοδαπούς συμπεριλαμβάνονται και οι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξέρετε, αυτοί που δεν είναι ούτε Πακιστανοί, ούτε Αφγανοί και οι Χρυσαυγουλάδες φοβούνται να τους δείρουν και αυτούς και τ’ αφεντικά τους.

Το καλό που έκανε η Γιουρβίζιον ήταν που 34 από τις 39 χώρες που ψηφίζουν έβαλαν κουλούρι στο τραγούδι της Γερμανίας που κατέλαβε την 21η από τις 26 θέσεις.

Στις πανελλαδικές «…τα θέματα μαθηματικών ήταν για Αϊνστάιν», ακούσαμε. Θυμίζουμε, ο Αϊνστάιν ήταν σκράπας στα μαθηματικά και για να ολοκληρώσει την διατύπωση της θεωρίας της σχετικότητας προσέλαβε για ιδιαίτερα μαθήματα τον Έλληνα μαθηματικό Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή για τον οποίο είπε στην τελευταία συνέντευξη της ζωής του το 1955: ««Εγώ προσωπικά αλλά και η Mαθηματική Eπιστήμη, η Φυσική, η σοφία του αιώνα μας, του χρωστάμε τα πάντα». Μόνο οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν αισθάνονται την προσφορά του ομογενή (στη Γερμανία ζούσε) αυτού που είναι ο μεγαλύτερος μαθηματικός ελληνικής καταγωγής.

Το πρωτάθλημα τελείωσε, ξεκίνησε η χρυσή περίοδος για τις αθλητικές εφημερίδες που θα φέρουν για την επόμενη περίοδο στην Ελλάδα παίκτες από Μέσι και πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: