17/5/13

Σύννεφα της Παρασκευής σκέψης

Δηλαδή έχουμε πρωθυπουργό για να κλείνει εμπορικές συμφωνίες με άλλες χώρες; Και μάλιστα όχι κρατικές αλλά ιδιωτικοοικονομικές συμφωνίες; Όλοι οι υπουργοί του είναι άχρηστοι;

Ο Σαμαράς αισιοδοξεί ότι η Ελλάδα σε λίγα χρόνια θα είναι χωρίς μνημόνια. Και; Ούτε η Ινδία, ούτε το Μεξικό, ούτε η Κίνα ή η Βραζιλία έχουν μνημόνια στο σβέρκο τους. Είναι από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, αλλά με τεράστια φτώχεια των κατοίκων τους. Χώρια που οι χώρες αυτές, όπως και η Τουρκία της οποίας τρώμε τη σκόνη στα μούτρα έχουν ένα μεγάλο προσόν. Ξέρουν ότι έχοντας εθνική κυβέρνηση χωρίς εθνικό νόμισμα τότε δεν έχουμε εθνική διακυβέρνηση της χώρας.

Το ΠΑΣΟΚ φεύγει από την Ιπποκράτους –δεν έχει να πληρώσει το νοίκι- και πηγαίνει στο ταμείο ανεργίας. Δε με ανησυχεί τόσο το πώς φέρονταν οι άρχοντες του ΠΑΣΟΚ στα ταμεία τους. Με τρομοκρατεί η υπόθεση του πώς φέρονταν στα δημόσια ταμεία.

Βέλτσος: Το ΠΑΣΟΚ είναι ένας ακέφαλος καραφλός που χρωστάει τα μαλλιοκέφαλά του.

Και η Μενεγάκη ερωτά: «Αν ήταν στα σοβαρά ζωντανή η Σοσιαλιστική Διεθνής τον Γιωργάκη θα είχε πρόεδρο;»

Τρίζουν τα κόκαλα του Ένγκελς: (Αυτός έφτιαξε την πρώτη κομμουνιστική διεθνή και όχι ο Μαρξ που αντιπαθούσε τους κομμουνιστές) «Επιστρατευμένοι όλων των χώρων ενωθείτε». Και η Μενεγάκη ξαναρωτά: «Τους ναυτεργάτες και τους λιμενεργάτες τους επιστρατεύουν στο ναυτικό;»

Η λέξη «πανελλήνιες» είναι πιο όμορφη φθογγικά από το λαϊκίστικο «πανελλαδικές». Τελειώσαμε με την απεργία, τελειώσαμε με την επιστράτευση, Τώρα ο αγώνας στα χέρια των γονέων. Όπου να ’ναι θα διατυπωθεί το αίτημα για ευνοϊκή βαθμολόγηση. Πράγματι, αν μία χώρα επιδεικνύει σκράπες μαθητές γιατί να εκταμιευθεί υπέρ της η δόση; Αναμένουμε τις διαμαρτυρίες γονέων για πιθανά δύσκολα θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: