3/5/13

ανΑρθρογραφία

Ξεσκιζόμαστε στην οικονομία για να μη χαλάσουμε άλλα λεφτά, αλλά ακόμα δε βρήκαμε ποιος τα πήρε.

-Ο κουμπάρος; Η κουμπάρα;
-Και οι δύο, σε μια μπάρα..

Να κάνουμε θυσίες. Το κακό είναι ότι σφάζουμε το κατσικάκι, εμείς το πληρώνουμε, αλλά δεν ξέρουμε ποιος το τρώει και μας το χρεώνει.

Οι θεοί του ΔΝΤ τρώνε μόνο το λίπος που καίγεται και παίρνουν μυρωδιά ποιος τρώει το κρέας του σφαγίου θύματος και σπαταλά ως κράτος, οπότε πρέπει να μας χρεώσουν κι αυτοί την αποπληρωμή του.

Δυστυχώς στη χώρα μας τίποτα δε γίνεται με μέτρο, αλλά με μέτρα.

Τα τρέχοντα μέτρα είναι μόνο για τη μείωση του ελλείμματος.

Αν δεν δημιουργηθεί πλεόνασμα πώς θα έχουμε ανάπτυξη;

Δημιουργώ ή δεν δημιουργώ θέσεις εργασίας, μονάδες παραγωγής για να έχω κάτι να πουλήσω ως χώρα και να βγάλω κάνα φράγκο;

Σύμφωνα με το γερμανικό λυκόσκυλο, ο φτωχός Έλληνας πρέπει να πληρώνει, ΓΙΑααα, το καλό των γερμανικών Ζίμενς.

Ο φτωχός Έλληνας πρέπει να πληρώνει ΓΙΑαααα το καλό των γερμανικών τραπεζών που δανείζουν την ελληνική κυβέρνηση ώστε να δίνει ΓΙΑααα ν’ αγοράζουμε όλοι γερμανικά προϊόντα.

Ο φτωχός Έλληνας πρέπει να πληρώνει ΓΙΑααα ν’ αγοράζει το ΥΠΕΘΑ γερμανικά όπλα.

Οι γερμανικές τράπεζες μας δανείζουν ακόμα και ΓΙΑααα αυτό.

-Τι παράγει η χώρα μας;
-Εκτός από πουτάνες;

Τελικά από τα επώδυνα οικονομικά εισοδηματικά ασφαλιστικά μέτρα οι μόνοι που βγαίνουν κερδισμένοι δεν είναι όσοι τα παίρνουνε, αλλά όσοι τον παίρνουνε.

Οι βουλευτές μας δέχονται να τους περικοπούν ο 13ος και 14ος μισθός. Μη γελάτε, ορέ σεις αβούλευτοι. Πράγματι όμως είναι για γέλια η φάση. Οι βουλευτές έτσι κι αλλιώς είναι δημόσιοι υπάλληλοι, χωρίς οργανική θέση βέβαια, είναι μετακλητοί. Ό,τι και να διαφημίζει ο πρόεδρός τους Πετσάλνικος οι βουλευτές θα έβλεπαν τις αποζημιώσεις τους να περικόπτονται. Τα λοιπά είναι για στίχους σε τραγούδια του ΛεΠα. «Το ωραιότερο χρήμα του κόσμου μωρό μου δανεικόοοοοο».

Από 300 λέει ο αγιάτρευτος να γίνουν 200 οι βουλευτές μας για να γλυτώσει το κράτος χρήματα. Το καλύπτει και το επιτρέπει και το σύνταγμα. Τι λε ρε!....

Αφού η αιτία για την αψιλία του κράτους δεν είναι ότι οι βουλευτές είναι 300, τότε και να τους λιγοστέψεις η αψιλία θα παραμείνει.

Η Ουκρανία Δέχτηκε να παραμείνει ο Ρώσικος στόλος στη Μαύρη Θάλασσα, στην Κριμαία, αντί 40-45 δις δολαρίων. Να και μια έκπτωση 30% στο φυσικό αέριο.

Εμείς για τις αμερικάνικες βάσεις τι κερδίσαμε; Κερδίσαμε; Μόνο την αμερικανική βοήθεια. Μας δανείζουν για ν’ αγοράζουμε με αυτά τα λεφτά οπλικά συστήματα από δικές τους πολεμικές βιομηχανίες. Ακόμα και οι Ουκρανοί φέρονται στη διπλωματία πιο έξυπνα από εμάς που δώσαμε το λίκνο του πολιτισμού στον κόσμο.

Για να μη χαλάμε καρδιές, να σας πούμε ότι στη τέχνη τον μήνα Μάιο οι Ρωμαίοι τον παρίσταναν με μορφή μεσήλικου άνδρα που έφερε πλατύ χιτώνα με μεγάλες περιχειρίδες (σαν το σημερινό ράσο) και έχοντας στη κεφαλή το κάνιστρο γεμάτο άνθη ενώ στα πόδια του υπήρχε ένα παγώνι (ταώς) με ανοιγμένα τα φτερά. Οι Έλληνες με το παγώνι στην πλάτη μείνανε.

Ο Μάιος είναι ο μήνας που διεξάγεται τις περισσότερες φορές ο Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision.

Σήμερα στην αναφορά που έγινε στην αυλή του υπουργείου Οικονομικών εταίρων θα τεθεί εις γνώσιν των οικονομικών φυλάκων ότι 3η Μαΐου του 1932 οδηγήθηκε στις φυλακές της Ατλάντας ο διαβόητος γκάνγκστερ Αλ Καπόνε, η έφεση του οποίου στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απορρίφθηκε. Κατηγορία, η φοροδιαφυγή.

Για τους Αμερικανούς ο πιο εύκολο τρόπος να πιάσουν τον διαβόητο Αλ Καπόνε ήταν για φοροδιαφυγή. Οι Έλληνες ούτε το φόρο δε μπορούνε να πιάσουνε.

Δευτέρα 3η Μαΐου, σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, που λέει ο λόγος, γιορτάζει η Ροδόπη που πληρώνει την Ευρώπη, που το παίζει παρθενόπη.

Οι Λατίνοι συγγραφείς τον Μάιο τον εκφέρουν πάντα με τη λέξη «mensis» (μήνας) ή Kalendae, δηλαδή καλένδες, κάτι γνωστό ειδικά σχετικά με τις ελληνικές υποσχέσεις.

3η Μαΐου του 1469 γεννήθηκε ένας ασήμαντος Φλωρεντιανός πολιτικός, ο Νικολό Μακιαβέλι. Η ιστορία τον φιλοξενεί όμως ως πολιτικό στοχαστή. Ο Μακιαβέλι δίδαξε την άσκηση της πολιτικής εξουσίας χωρίς ηθικούς φραγμούς. Οι αρχές του Μακιαβέλι, ενός ασήμαντου πολιτικού εφαρμόζονται σήμερα. Το μόνο που έγραψε ήταν τι πώς, πότε και πώς να το κάνεις για να διατηρηθείς στην εξουσία και τίποτ’ άλλο μη σ’ ενδιαφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: