12/5/13

Παιδιά κι η βάρκα έγειρε 12/5

Σήμερα γιορτάζει ο Θεόδωρος, Πολιούχος Κυθήρων. Εκτός από τους Τσιριγώτες γιορτάζει για τρίτη φορά φέτος και όποιος άλλος Θεόδωρος θέλει, Θεοδώρα, Δώρα, Θεόδωρος, Θοδώρα, Θοδωρής, Θοδωράκης, Θώδης, Θώδος, Δώρης και Ντόρα. Οι Θεόδωροι γιορτάζουν και 17 και 20 Φεβρουαρίου, οι Θεοδώρες σκέτες γιορτάζουν στις 11 Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Σεπτεμβρίου.Τυχεροί όσοι έχουν πολλούς αγίους στ’ όνομά τους και γιορτάζουν πολλές φορές το χρόνο. Αυτί κονομάνε, αφού μόνο από γιορτές μαζεύουμε κάνα φράγκο. Τέρμα τα δώρα, μόνο μετρητά. Φαΐ - ποτό φέρνει ο επισκέπτης από το σπίτι σε ταπεράκι. Σήμερα θα τα κονομήσουν και ο Επιφάνειος και η Επιφανία.

Έχουμε και πανηγύρι στην εκκλησία του Αγίου Επιφανίου, στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης, αλλά πώς θα πάμε; Λεφτά για εισιτήρια δεν έχουμε και ήδη έχουμε εξαντληθεί να τραβάμε κουπί.

Σήμερα περνάμε τη Διεθνή Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων. Όσο κι αν φαίνεται παράξενο η νοσηλευτική θεωρείται ένα από τα πιο υποεκτιμημένα και κακοπληρωμένα επαγγέλματα, αν εξαιρέσουμε τα φακελάκια σε νοσοκομειακούς γιατρούς.

“Ν’ αφήσουμε οριστικά πίσω την Ελλάδα του χθες”, προτείνει ο πρωθυπουργός. Κι εμείς αυτό θέλουμε αυτό, Αντωνάκη, αλλά από χθες ακρίβυναν τα εισιτήρια και πού να πάμε;

Δεν ξέρουμε πότε τιμάται γιορτάζει ο ποιητής του 19ου αιώνα μας Ιωάννης Σούτσος, σύμφωνα με τα μέτρα θα πάρουμε σύνταξη του αγίου Σούτσου ανήμερα.

Μην πούμε για το πόθεν αίσχος των βουλευτών και υπουργών που δεν ήταν βουλευτές. Μόνο το πόθεν δηλώνανε, το αίσχος, το πού βρήκαν τα λεφτά το κρύβανε και κανείς δεν τους ρώταγε. Όταν όλους τους βουλευτές τους ελέγχουν συνάδελφοί τους βουλευτές τι να περιμένεις!... Να μιλήσουν μόνα τους τα λεφτά; Ή θα κατηγορήσουμε τα λεφτά ότι δε βλέπουνε την τύφλα τους δηλαδή το πόθεν στο αίσχος;

Τώρα λέει αναλαμβάνουν ειδήμονες που δεν είναι βουλευτές να βρούνε τι δε δήλωσαν βουλευτές ή υπουργοί ή πού βρήκανε αυτά που δηλώσανε. Και σκέφτονται από πού ν’ αρχίσουν. Τι λε, ρε μεγάλε! Πιάσε όλα τα πόθεν αίσχος της Βουλής και ξεκίνα. θα μας τρελάνεις;

Να κι αν έχει γκόμενο η Μενεγάκη, να κι αν δεν έχει. Αμάν πια.

Στα 75 θα έμπαινε σήμερα ο Μιλτιάδης Έβερτ, πρώην πρόεδρος της ΝΔ, δήμαρχος Αθηναίων και ΕΚΟΦίτης στην Ανωτάτη Εμπορική. Γεννήθηκε 12η Μαΐου του 1939 . Ίδια μέρα του 1958 γεννήθηκε ο σκιτσογράφος Ανδρέας Πετρουλάκης, χρόνια πολλά και στον Παναγιώτη Φασούλα, γεννήθηκε σαν σήμερα το 1963. Καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, πρώην ΚΝίτης που διετέλεσε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τώρα δήμαρχος του Πειραιά. ήταν και πρόεδρος των Ελλήνων καλαθοσφαιριστών.

Για να μη λέτε ότι μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν τα παράξενα: 12η Μαΐου του 1994 έχουμε το θάνατο του Βρετανού ηγέτη της αντιπολίτευσης -των Εργατικών- Τζων Σμιθ μετά από δύο σοβαρά καρδιακά επεισόδια. Είχε το πιο κοινό ονοματεπώνυμο της αγγλικής γλώσσας.

Τα παράξενα με το θάνατό ήταν ότι επρόκειτο εκτός απροόπτου για τον επόμενο πρωθυπουργό. Το απρόοπτο ήρθε μαζί και το δεύτερο παράξενο. Σίγουρος διάδοχός του ήταν ο μέχρι σήμερα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Γκόρντον Μπράουν που έχει το δεύτερο πιο κοινό επώνυμο της αγγλικής. Παρά τα προγνωστικά υπέρ του Μπράουν όμως, τον Σμιθ διαδέχτηκε κάποιος άλλος με το πραγματικό επώνυμο του Τζορτζ Όργουελ. Ο κομματικός του μεγάλος αδελφός, κάποιος Μπλερ. Ο Τόνι, που αν και αουτσάιντερ έγινε ο μόνος εργατικός που μέχρι στιγμής κατάφερε να βγει τρεις φορές πρωθυπουργός. Ο Μπράουν καμία.

Βρισκόμαστε στο 2002. Τα ραδιόφωνα αναγγέλλουν την άφιξη του τέως αμερικανού προέδρου του Μήτσου του Κάρτερ στην Κούβα σε μια πενθήμερη επίσκεψή του, κάνοντάς τον πρώτο έστω πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ που επισκέπτεται το νησί μετά την επανάσταση του 1959. Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα εμπάργκα τα ίδια μένουν.

Ο Κάρτερ αναδεικνύεται ως ο καλύτερος εν ζωή πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Καραμανλής μας βγαίνει ο χειρότερος τέως πρωθυπουργός, μετά τον Παπαδήμο και τον Σαμαρά.Χειρότερος όλων θα ήταν ο Βενιζέλος, αλλά ευτυχώς δεν θα βγει ποτέ πρωθυπουργός, έτσι οι άλλοι χειρότεροι δεν ανησυχούν

Δεν υπάρχουν σχόλια: