11/5/13

Δανεικά απίδια βάνει ο σάκος 11/5

-Γεια σου, τι κάνεις;
-Όλα καλά.
-Πουλημένε!…
-Συγνώμη, χάλια καλά εννοούσα.

Σάββατο κατά τας γραφάς, 11η μηνός Μαΐου, 133η μέρα του έτους, 233 κι απόψε μείνανε για το 2014 το πρώτο έτος της χιλιετίας χωρίς Μέρκελ και χωρίς μηδενικούς μισθούς μας. Από μηδενικά βρίθουν τα χρέη μας που τα υπολογίζουμε καλύτερα με κατοχικά χαρτονομίσματα για να μη μπλέκουμε με βαλίτσες που θα πάνε μακριά, στο ΔΝΤ.

Σαν σήμερα το 1990 πέθανε ο Στράτος Διονυσίου και το 2005 ο Μιχάλης Γενίτσαρης που έγραψε το πάντα επίκαιρο τραγούδι «Ο σαλταδόρος».

Σήμερα γιορτάζουν Διοσκουρίδης ή Διοσκορίδης, Διόσκορος, γιος του Δία δηλαδή. Γιορτάζει κι Αργύρης, Αργυρός, Αργύριος συγχέεται με τον Ανάργυρο που τον λέμε κι αυτόν Αργύρη αφού Ανάργυρος είναι υποτιμητικό, ειδικά για τις μέρες μας, σημαίνει Άφραγκος. Γιορτάζει και η δοξασμένη Ολυμπία, ο Αρμόδιος και ο Μεθόδιος, που λείπουν από το Δημόσιο.

1949 μέρα σαν τη σημερινή το Ισραήλ εντάσσεται στα Ηνωμένα Έθνη, βήμα για την ειρήνη στον κόσμο, όχι στην Παλαιστίνη.

Στα ηρωικά μας χρόνια το 1771 θα γεννηθεί η Λασκαρίνα Πινότση, γνωστότερη ως Μπουμπουλίνα της Μιμής Ντενίση. Ηρωίδα της ελληνικής επανάστασης. Όχι η Ντενίση. Η Μπουμπουλίνα πέθανε το 1825, πριν μάθει ελληνικά. Η Ντενίση είναι φιλόλογος. Όχι αδιόριστη, αλλά μη διορισμένη.

Στη σύσκεψη πρώην πρωθυπουργών δεν θα πάει σχεδόν κανείς, ούτε καν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.καθένας για τους λόγους του προσπαθεί να ξεχάσει την περίοδό του. Και ο Μητσοτάκης μόνος στο Προεδρικό Μέγαρο θα απορεί γι’ άλλη μια φορά που τον αποφεύγουν όλοι, ταυτόχρονα όμως θα χαίρεται αισθανόμενος επιτέλους Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο λαός θυσιάζεται, εμείς δεν τον σώζουμε βάζοντας στη θέση του κάνα κατσικάκι, γιατί θ’ ανέβει η τιμή του στην αγορά. Θα κόψουμε λέει όμως τους μισθούς των βουλευτών.

Δεν το βλέπουμε καν να γίνει, που και να μειωθούν οι βουλευτικές αποζημιώσεις δε βλέπουμε να σώζεται η οικονομία μας. Ούτε φυσικά αν μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών σε 200, ούτε αν η βουλευτική ασυλία εφαρμόζεται μόνο στα πολιτικά τους καθήκοντα, εκεί να μη μπορεί να τους μηνύσει κανείς και στις όποιες παρανομίες να πηγαίνουν στον εισαγγελέα όπως όλοι οι υπόλοιποι πολίτες.

Καλά τα ψέματα, τα λαμόγια όμως είναι πάντα εκτός Βουλής, γιατί καμία όρεξη δεν έχουν να εκτίθενται. Τα χοντρά λεφτά, τις χοντρές παρανομίες, τη χοντρή φοροδιαφυγή δεν είναι ανάγκη να εκλεγείς βουλευτής για να τ’ απολαύσεις.

Αν θέλουμε να σωθεί η χώρα ας απαιτήσουμε να ενισχυθεί η Δημοκρατία και κυρίως η Βουλή που της στερούν οι κυβερνώντες το ένα μετά το άλλο τα δικαιώματά της. Στερούν δηλαδή κομμάτια από την εξουσία της λαϊκής βούλησης που είναι η πηγή κάθε άλλης εξουσίας και της εκτελεστικής φυσικά.

Τελευταία κλοπή από τη Βουλή: Ο υπουργός Οικονομίας ούτε τυπικά ζητά πλέον την έγκριση της Βουλής για οποιοδήποτε δάνειο. Θα πεις, αυτός πληρώνει;

11η Μαΐου του 1928 γεννήθηκε ο Ιταλός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Μάρκο Φερρέρι. Ακουστό έργο του το Μεγάλο Φαγοπότι, όπου τέσσερις εκπρόσωποι της αστικής τάξης (ένας δικαστής, ένας πιλότος, ένας τηλεοπτικός παραγωγός κι ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου) εγκαταλείπουν τις κοινωνικές ενασχολήσεις τους κι απομονώνονται σε μια βίλα έξω από το Παρίσι για να επιδοθούν σ' ένα ατελείωτο φαγοπότι μέχρι σκασμού. Τίποτα, ναι τίποτα δε μου θυμίζει παρεκτός…

Κακέκτυπο της ταινίας «Το Μεγάλο Φαγοπότι» είναι κατά συνήθειά μας να κλέβουμε Ιταλούς στο σινεμά, «Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας» του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Τι είπανε για την ελληνική οικονομία οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της ΕΕ μετά το Εκοφίν; «Την ελληνική οικονομία τη δανείσαμε και ψόφησε». Όταν η κυβέρνησή μας δέχτηκε την απειλή της δηλαδή να τα πάρουμε από το ΔΝΤ οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι μας είπαν: «Έλληνες τώρα μπορείτε να πα να δανειστείτε». Άντε και δανείσου, ο-ο-ο-ο-ο.

11η Μαΐου του 1811 γεννήθηκαν μαζί ο Τσανγκ και ο Εγκ Μπούνκερ, διάσημοι ενωμένοι δίδυμοι από το Σιάμ εξού και τ’ όνομα. Ίδια μέρα του 1949 το Σιάμ μετονομάζεται σε Ταϊλάνδη. Οι ονομασίες φεύγουνε όμως οι γάτες του Σιάμ μένουν.

Οδηγίες προς φορολογουμένους: Μη λες δυνατά «Όλα καλά» γιατί θα σε πάρουν είδηση, θα σε πάρουν και στο κυνήγι.

Άσχημη κατάσταση με τα λεφτά. Δεν ξέρω τι έχω και τι να τα κάνω. Ακόμα ξοδεύω περνάω ζωή χαρισάμενη και πάλι μου μένουν να μου τα φάει η εφορία. Ελλάδα θερμαίνεται και παγαίνει και στους 30 βαθμούς γιατί μοιάζει με την Ισλανδία. Όπως δείχνει το ηφαίστειο, η Ισλανδία με αυτό που έπαθε από τις τράπεζες, ακόμα το φυσάει και δεν κρυώνει.

Στα καλλιτεχνικά μας, πριν από 44 ολόκληρα χρόνια τούρκικα, 11η Μαΐου του 1969 οι Monty Pythons κάνουν το ντεμπούτο τους στην Αγγλία με ένα ψεύτικο δελτίο ειδήσεων. Σαν το αληθινό του δικού μας Star.

Το 1941 γεννήθηκε και απόψε κλείνει τα 71του ο Έρικ Μπάρντον, Βρετανός τραγουδιστής, μέλος του συγκροτήματος The Animals. Η αλήθεια είναι πως οι Άνιμαλς ήταν ο Μπάρντον, ο Μπάρντον, ο Μπάρντον και ο Μπάρντον φυσικά.

11η Μαΐου του 1981 θα πεθάνει στα 43 του και ο Μπομπ Μάρλεϊ, ο Τζαμαϊκανός τραγουδιστής που ανέδειξε τη μουσική Ρέγκε και τους αγώνες για καλύτερη ζωή χορεύοντας.

Ταινία εποχής: "Spread ορ αλάιβ."

Δεν υπάρχουν σχόλια: