29/4/13

Λάζαρε, δ-€ έξω

Σύντροφε Μανιτάκη, αν η σωτηρία της χώρας μας έρχεται με απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων στις 600.000, δηλαδή μείωση κατά 2,5% του αριθμού τους τότε όλα στην Ελλάδα είναι παράξενα. Δηλαδή το 2,5% υπαλλήλων σας κάνει το Δημόσιο δυσκίνητο, γιγαντιαίο και οικονομικά δυσβάσταχτο. Κάτι δεν πηγαίνει καλά στα μαθηματικά μου. Κάτι μου λέει ότι τελικά θ’ απολύσετε πολύ περισσότερους ή οι απολύσεις του 2,5% των δημοσίων υπαλλήλων είναι πυροτέχνημα χωρίς αξία και γίνονται μόνο για να σπάσει το ταμπού. Πάντως συμφωνούμε ότι και τα τρία κόμματα έχουν λόγο ν’ απολύουν δημοσίους υπαλλήλους. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ λένε, «Είδαμε και πάθαμε να σας διορίζουμε προεκλογικά για να παραμένουμε στην εξουσία κι εσείς μας στείλατε στα Τάρταρα με ποσοστά εξευτελιστικά». Από την άλλη η ΔΗΜΑΡ γουστάρει αυτές τις απολύσεις που κάνει ο δικός της Μανιτάκης, επειδή το 2,5% είναι τρισκατάρατο για ποσοστό μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Αλλαγές στη λειτουργία της κυβέρνησης ζητούν Βενιζέλος-Κουβέλης. Ο Βενιζέλος ζητά να λειτουργεί η κυβέρνηση με ηλιακή ενέργεια και ο Κουβέλης με αιολική ενέργεια κατά το ΟΦΑ. (Όπου Φυσάει ο Άνεμος)

Για την ώρα ο Σαμαράς μας χώνει άγρια τα μέτρα από δεξιά, ο Κουβέλης φροντίζει από αριστερά να μας χωθούν πιο μαλακά και ο Βενιζέλος από κέντρο βάζει και λίγο αίσθημα στην υπόθεση. Αίσθημα που γεννιέται μέσα μας ακούγοντάς τον γιατί οι ομιλίες του είναι σαν τ’ ακαταλαβίστικα ποιήματα επίδοξων επιγόνων του Ρίτσου, του Βρεττάκου, του Ναζίμ Χικμέτ ή του Μαγιακόφσκι. Μας έσπαγαν τα νεύρα καθ' όλη τη δεκαετία του ’80 και βρικολακιάζουν τώρα από το απύθμενο και μονίμως ορθάνοιχτο στόμα του Βενιζέλου, απ’ όπου συνέχεια εισάγει τροφές και εξάγει παπαριές. (Ανήκω κι εγώ στους τρισ-καταραμένους ποιητές της δεκαετίας του ’80 και των εκδόσεων «Οδηγητής» και «Σύγχρονη Εποχή», αλλά έγραφα κατανοητά και μ’ έδιωξαν)

Ρώτα τη Μενεγάκη αν από την επόμενη δόση της Τρόικας θα δοθούν χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση του Μέγκα και του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: