13/4/13

Του Δάγκα τα εννιάμερα

Κάποιοι ηλίθιοι δημοσιοκάφροι λένε, «Είδατε τι έπαθε η Κύπρος με το ΟΧΙ;» Ναι, είδαμε. Γλυτώσανε το κούρεμα των μικρών καταθέσεων. Οι ηλίθιοι δεν καταλαβαίνουν ότι ισχυριζόμενοι τέτοια καρφώνονται ότι γκρινιάζουν για το κακό που έπαθαν οι μεγάλοι καταθέτες. (Αν και όποιος έχει 100 χιλιάδες στην τράπεζα δεν είναι σίγουρα πλούσιος, μπορεί να πούλησε πριν από 10 χρόνια σπίτι που κληρονόμησε ή να είναι το εφάπαξ του) Εντάξει, ρε παπάρα, το αφεντικό σου είναι πλούσιος και έπαθε ζημιά από το κούρεμα στις τράπεζες της Κύπρου και δε θέλει να φαίνεται ότι δεν είναι τζιμάνι να μάθαινε τι θα γινόταν και να προλάβαινε να αποσύρει το χρήμα του από την Κύπρο. Ναι, θα έχανε λιγότερα αν κούρευαν και τους λογαριασμούς μισθοδοσίας των 1.000 €. Δε φταίνε όμως αυτοί που γλύτωσαν, αλλά αυτοί που επέβαλαν το κούρεμα.

Οι διαφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα έχουν να κάνουν με τον τρόπο και το χρόνο ανακοίνωσης της επί τη εμφανίσει συμφωνίας. Γι’ αυτό γίνονται οι διαπραγματεύσεις.

Η τροϊκομματική μας κυβέρνηση, όπως αναμενόταν, έδωσε τα πάντα στις διαπραγματεύσεις με την μητέρα Τρόικα και δεν πήρε τίποτα. Ούτε τη δόση που μετατίθεται για τον άλλο μήνα. Αυτό όμως είναι λογικό, αφού σε όλες τις εμπορικές συμφωνίες η πληρωμή γίνεται προκαταβολικά. Ακόμα και οι αγοραπωλησίες ακινήτων: πρώτα θα πάρεις –υποχρεωτικά- στεγαστικό δάνειο, πρώτα θα το εξοφλήσεις και μετά θα σου δώσουν ένα σπίτι με κλήρωση. Ο Κουβέλης ανεύθυνα διακήρυττε ότι δεν θα ψηφίσει το χαράτσι για φέτος ξεχνώντας ότι είναι αναγκαίο. Πάντως ο Δον Κυρ-Φώτης δήλωσε ότι αποκλείεται να ψηφίσει το πέμπτο μνημόνιο γιατί του θυμίζει την Πέμπτη Φάλαγγα του Φράνκο στη δημοκρατική Ισπανία. Κι εμάς το τέταρτο μνημόνιο που έρχεται μας θυμίζει το Τέταρτο Ράιχ στη δημοκρατική Γερμανία.

Χημεία των καιρών
  • Σύνθημα: «Μπρος στον τραπεζίτη Δάγκας* και στον μετανάστη μάγκας». 
  • Παραλλαγή: «Μπρος στον χρυσαυγίτη Τράγκας και στην πελατεία μάγκας». 
  • Λούφα: «Ακτιβισμός είναι η ελεημοσύνη από αντιπολιτευτική σκοπιά»

*1. δάγκας, δάνγκας
Προέρχεται από το παλιό ελληνικό σήριαλ «Οι μεν και οι δεν». Λέγεται σε αντιδιαστολή ως προς τη λέξη μάγκας και υπονοεί τον τσάμπα μάγκα, τον γιαλαντζί μάγκα.
- Ρε Δάγκα, άσε τους ψευτοτσαμπουκάδες και τις μαγκιές. Δεν περνάνε εδώ αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: