3/2/14

Πένθιμος Στουρναραθώνιος


Από 22/4/2013
Πριν τα Μνημόνια ο μπαμπάς πολλές φορές έφευγε στο εξωτερικό για δουλειές. Τώρα έφυγε μία φορά για μία δουλειά τη δουλειά του που έχασε εδώ.

Ποιος κάνει αντιπολίτευση σ’ αυτόν που κυβερνάει αυτό τον τόπο; Η κυβέρνηση αντιπολιτεύεται την Τρόικα για το κακό –λέει- που έκανε στην οικονομία η αύξηση του ΦΠΑ στους χώρους εστίασης. Το μέτρο όμως το πήρε η κυβέρνηση όχι η Τρόικα. Αν δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς και πήραν ένα μέτρο για το οποίο ήταν σίγουροι ότι θ’ αποτύγχανε τότε πρέπει να παραιτηθούν αμέσως. Εκτός αν τότε που το έπαιρναν νόμιζαν ότι θα κάνει καλό στην οικονομία. Τότε όμως πρέπει να ζητήσουν αυτοί συγνώμη και όχι να ζητάνε από τους τροϊκανούς να το κάνουν που δεν θα το κάνουν.

Ακόμα θριαμβολογούν το «Τρίο Μούντζες» και ο Στουρνάρας με τ’ όνομα, γιατί –λένε- ανάγκασαν τον Τόμσεν να δεχτεί μείωση του ΦΠΑ σε χώρους εστίασης και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, αρκεί –προσοχή εδώ- να του παρουσιάσει η Κυβέρνηση ισοδύναμα μέτρα. Η Μενεγάκη συμπεραίνει ότι ο Στουρν ψάχνει ισοδύναμα μέτρα που θα μειώσουν την κατανάλωση στην εστίαση και στις πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης, όπως έκανε και η αύξηση των φόρων.

Διακαναλικό πανηγυρικό –για τα πανηγύρια- διάγγελμα του Στουρνάρα με τ’ όνομα για το κατόρθωμά του να γίνονται από τράπεζες ρυθμίσεις χρεών, κάτι που γινόταν έτσι κι αλλιώς εδώ και αμύθητα χρόνια.

Γιατί άραγε κάποιοι τρανοί πατριώτες υπουργοί Οικονομικών μας όπως π.χ. ο Παπαντωνίου υποτιμούσαν τη δραχμή αφού δεν είχαμε εξαγωγές προϊόντων που θα φτήναιναν και ανέβαιναν οι πωλήσεις τους και τα έσοδα της χώρας; Αυτό σημαίνει ότι το ευρώ είναι καλό; Είναι κολώνα (στον κώλο) της ιστορίας μας.

Η σύζυγος του Παπαντωνίου του έκρυβε κάτι. Δεν του είπε, «Αγάπη μου, ξέρεις, ο πρώην άντρας μου πριν με πάρεις εσύ μου άφησε προίκα δυο εκατομμυριάκια στην ελβετική τράπεζα HSBC». Του το κάρφωσε του Γιάννου η Λίτσα Λαγκάρντ.

Ιστορία δύο γειτόνων: (Ή «Βρε πως αλλάζουν οι καιροί, εγώ εδώ κι εσύ εκεί, εκεί στη Βήτα Εθνική) Τα δυο πιο γειτονικά γήπεδα ομάδων πρώτης εθνικής ήταν της Κωνσταντινουπολίτισσας ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια κι εκείνο του φτωχού συγγενή και γείτονα Σμυρνιού Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Ποιος θα το φανταζόταν ότι φέτος ο Απόλλωνας θα ανέβαινε στην πρώτη κατηγορία και η ΑΕΚ θα έπεφτε στη δεύτερη. Το γήπεδο μάλιστα της ΑΕΚ δεν υπάρχει. Εγώ ακόμα απορώ γιατί δεν έπαιζε η ΑΕΚ στη Ριζούπολη, όπως έκανε κοτζάμ Ολυμπιακός.

Οι απαισιόδοξοι ΑΕΤτζήδες δυστυχώς έπεσαν μέσα στο φόβο τους: του χρόνου η ομάδα τους θα πάρει πρωτάθλημα. (Στη δεύτερη κατηγορία) Οι αισιόδοξοι που ήλπιζαν ότι η ΑΕΚ στην επόμενη σεζόν δεν θα κινδυνεύσει με υποβιβασμό, δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν αλλά έπεσαν έξω στην κατηγορία.

Και η Μενεγάκη ερωτά: «Ο κόκκινος χρυσός της Μανωλάδας πήρε το χρώμα του από τις φράουλες ή από το αίμα των μεταναστών;»

ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ
Τι χρώμα έχουν οι κόκκινες γραμμές του Κουβέλη;
Οι Έλληνες επέστρεψαν στη χρυσή λίρα.
Στη Λαϊκή Συμμαχία ανήκουν μόνο όσοι ψηφίζουν ΚΚΕ.
Στοχευμένη μείωση φόρων ζητά η ΔΗΜΑΡ. Γιατί όμως ζητά κάτι του οποίου την απόρριψη θα δεχθεί σίγουρα; Είτε για να ξεφτιλίζεται είτε για να μας σπάει τα νεύρα.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αφού δε θέλεις τη Δημοκρατία μην απαιτείς από μένα τα δικαιώματα που αυτή δίνει. Να τα απαιτήσεις από τη Δικτατορία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
-Αμόλα καλούμπα, πέσαμε σε λούμπα, Κουτσούμπα.
-Έχουμε ΟΙΚΟΝΟΜιΚΚΕς ατασθαλίες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: