11/8/14

Νυν απολύεις Δημόσιον, Δέσποτα

Από 14/4/2013
Συμεών από κατά Λουκάν -ψιλοταιριάζει με τον καιρό των Ελλήνων-
Nῦν ἀπολύεις τὸν δοῦλόν σου, δέσποτα, κατὰ τὸ ῥῆμά σου ἐν εἰρήνῃ,
ὅτι εἶδον οἱ ὀφθαλμοί μου τὸ σωτήριόν σου,
ὃ ἡτοίμασας κατὰ πρόσωπον πάντων τῶν λαῶν,
φῶς εἰς ἀποκάλυψιν ἐθνῶν καὶ δόξαν λαοῦ σου...


Το Δημόσιο είναι για να διορίζουμε ψηφοφόρους, όχι μισθωτούς. Το Δημόσιο είναι για να ξαναβγαίνουμε βουλευτές-κυβέρνηση, όχι για να πληρώνονται οι ψηφοφόροι μας. Ερώτημα: ποιος φταίει περισσότερο για το μέσον στο Δημόσιο; Αυτός που διορίζεται ή αυτός που τον διορίζει;

Ο Κουβέλης τήρησε και τίμησε τις προεκλογικές υποσχέσεις του και άλλη μια κόκκινη γραμμή στη συμμετοχή του στην κυβέρνηση: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΟΝΟ 15.000 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. Θ' ακολουθήσουν 7-8 χιλιάδες ισοβαθμίσαντες στην τελευταία θέση. Πώς τίμησε την υπόσχεση για μη απολύσεις που ήταν και κόκκινη γραμμήο δον Κυρ-Φώτης; Τις γάμησε. Χάρη τους έκανε. Ψυχικό. Αύριο θα τους κάνει και Εκάλη.

Σύμφωνα με νέα κυριακάτικη δημοσκόπηση ο Σαμαράς είναι με 100% ο καλύτερος πρωθυπουργός στο Μαξίμου. Σε άλλα μέρη της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας προηγούνται άλλοι.

Στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα προηγείται ο Στουρνάρας 0-0. Ακολουθούν όλοι οι άλλοι -Έλληνες και ξένοι- πάλι με 0-0.

Μετά τη συνέχιση του χαρατσιού της ΔΕΗ και των απολύσεων από το Δημόσιο, με ανησυχεί που ο Κουβέλης δήλωσε ότι δε θα δεχτεί ούτε 4ο Μνημόνιο.

Το χειρότερο είναι ότι δεν θα χρειαστεί να έρθουν οι κομμουνιστές για να μας πάρουν τα σπίτια, ούτε είναι ανάγκη να βγει ο Τσίπρας πρωθυπουργός για να χρεοκοπήσει η χώρα.

Ακόμα ψάχνω το νόμο που επιβάλλει σε αστυνομικούς να επιδίδουν κλητήριο θέσπισμα για κατάθεση σε εισαγγελέα στις τρεις τα χαράματα και να μη χτυπούν, αλλά να σπάνε την πόρτα. «Το κάνουμε αυτό για να τονώσουμε την αγορά…» δήλωσε ο αναρμόδιος υπουργός Δ-Ένδειας. «Εμείς δίνουμε δουλειά σε πορτάδες, όπως ο Στουρνάρας έκανε πλούσιους τους λουκετάδες».

Στην αρχή νόμιζα ότι η εφημερίδα Ρίαλ προσφέρει κυριακάτικα αρνί αντιχριστό. Μετά κατάλαβα ότι δεν προσφέρει αρνί, αλλά συνταγή και μάλιστα όχι για αντιχριστό, αλλά για αρνί αντικριστό. Αυτό που αντικρίζεις στη βιτρίνα του χασάπικου επειδή δεν έχεις λεφτά να το αγοράσεις. Δεν ξέρω όμως σε αν σου χρειάζεται η συνταγή γι’ αυτό.

Σε λίγο δε θα χαζεύουμε πια στις βιτρίνες ρούχων, αλλά στις βιτρίνες χασάπικων. Θα φτιάχνουν βιτρίνες για το βράδυ και τα σούπερ-μάρκετ.

Ο Άκης είπε σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι δε μπορούσε να αγοράσει τα υποβρύχια μόνος του. Γι΄αυτό έβαλε και όλη την οικογένειά του στη φυλακή.

Της Στανίση στη διαφήμιση του Τζάμπο της βγαίνει άλλο: «…χωρίς τσάμπο να ζήσω / δε μπορώ…» Μου θυμίζει εμένα που «Χωρίς τσάμπα να ζήσω / δε μπορώ….

Δεν υπάρχουν σχόλια: