19/3/13

Το ΟΧΙ δεν το είπε ο Μεταξάς. Το είπεν ο κυπριακός λαός

Άντε και στα δικά μας ΟΧΙ.

Κύπρος, ζεις, εσύ μας οδηγείς.,

Θυμίζουμε, εκτός από τον Σαρρή και ο Στουρνάρας ψήφισε στην ευρωζώνη ΝΑΙ στο κούρεμα.

Βρέθηκε Έλληνας που είναι σίγουρος ότι το κούρεμα καταθέσεων δεν θα δοκιμαστεί και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης. Λέγεται Φώτης Κουβέλης.

Ο τύπος δέχεται το τσε-κούρεμα ακόμα και των μικροκαταθέσεων, ζητά όμως να μην προχωρήσει η κυπριακή κυβέρνηση σε υφεσιακά μέτρα όπως μείωση μισθών. Οι οικονομολόγοι που το έμαθαν σκίζουν τα πτυχία τους και προσπαθούν να γίνουν χορεύτριες στον πάγο. Δηλαδή κατά τον Κουβέλη το τσε-κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων δεν είναι υφεσιακό μέτρο. Φέρνει ανάπτυξη ίσως επειδή τα λεφτά που θα μαζέψεις με αυτό τον τρόπο θα τα δώσεις όχι στην πραγματική οικονομία αλλά στους δανειστές. Την ώρα που χρειαστήκατε για να διαβάζατε αυτό το σχόλιο αυτοκτόνησαν 5 ακόμη οικονομολόγοι.

Μέρκελ: «Σας το έλεγα, μαλάκες. Να βάλουμε το κούρεμα στην Ελλάδα πρώτα που τα δέχεται και τα πίνει όλα».

Διακόπτουμε για διαφημίσεις: Μοναδικά ασφαλή πάρκινγκ χρημάτων πια είναι οι τράπεζες των Παπαρίων Νήσων.

Δε φτάνει που με το κούρεμα των ομολόγων της Ελλάδας τσακίσαμε την οικονομία της Κύπρου, τώρα μας φταίει ο Χριστόφιας. Όχι πως δεν φταίει. Τι ήθελε να ψάχνει για φυσικό αέριο; Με το που το βρήκε αμέσως άρχισαν οι τοκογλύφοι να ανεβάζουν τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων της μαρτυρικής Μεγαλονήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: