2/3/13

ΠΑΣ μη Έλλην Γιάννινα

Τίτλος που απορρίψαμε: "Πας μη Έλλην ψαρολοχίας".

Το «Πας μη Έλλην βάρβαρος» όχι μόνο δεν ήταν εθνικιστικό, αντιθέτως είναι δείγμα της πολυπολιτισμικότητας των αρχαίων Ελλήνων.

Βάρβαρος ήταν για τους Αρχαίους ο μη ομιλών την Ελληνικήν. (Από το βαρ-βαρ=ακαταλαβίστικα, πώς λέμε «Κινέζικα» ή οι αγγλόφωνοι λένε «Αυτό για μένα είναι ελληνικά»)

Μη Έλλην λοιπόν είναι ο μη ομιλών την Ελληνικήν και όχι ο λευκός, εξ αίματος και άλλες τέτοιες ανοησίες. Δεν διατύπωσε τυχαία ο Ισοκράτης ότι Έλληνας είναι όποιος μετέχει της ελληνικής παιδείας.

Μη μιλήσουμε για καταγωγή, γιατί θα μπλέξουμε τους Αρβανίτες και θα τους βγάλουμε Αλβανούς ή επειδή ανήκουν σε κοινές φυλές θα βγάλουμε τους Αλβανούς Έλληνες. Τα έθνη δεν πέφτουν από τον ουρανό αλλά δημιουργούνται όχι φυσικά εξ αίματος. Πρώτο χρονικά πιστοποιημένο έθνος είναι το Γαλλικό που «ιδρύθηκε» το 1789 με τη Γαλλική Επανάσταση. Τότε λιγότεροι από 20% μιλούσαν τη γαλλική γλώσσα.

Θυμίζουμε στην Αττική ζούσαν και μαύροι που ξέμειναν από τα περσικά στρατεύματα. Δεν υπάρχει ιστορική μαρτυρία ότι τους πείραξε κανείς.

Δεν είμαι ρατσιστής. Οι μόνοι μαύροι που θεωρώ κατώτερούς μου είναι οι φασίστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: