23/3/13

Βάλε πείνα στη ζωή σου

-Μπαμπά, γιατί υπαναχώρησε η Κύπρος από το όχι;
-Δεν είχε πάγκο.

Πού να πάει η ομάδα της Κύπρου με Σαρρή-Αναστασιάδη στην επίθεση και χωρίς Ρώσους παίκτες στην άμυνα;

Το άλλο παιχνίδι ήταν μοιρασμένο. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερη η Βοσνία, στο δεύτερο ημίχρονο ήταν χειρότερη η εθνική Ελλάδος.

Η Ελλάδα συμπαραστέκεται έμπρακτα στην Κύπρο: «Με το κούρεμα η Κύπρος θα πάθει ό,τι και η Ελλάδα με τη Βοσνία».

Αφού δεν πηγαίνει η αδελφή Κύπρος, δεν θα πάμε ούτε εμείς στη Βραζιλία.

-Μπαμπά, τι σημαίνει θέατρο του παραλόγου.
-Η Τρόικα εξουσιάζει, η ΝΔ διακυβερνά και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συγκυβερνούν ως αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν βρίσκεται στην κυβέρνηση. Αν δεν κατάλαβες τι γίνεται αυτό είναι το θέατρο του παραλόγου.

-Μπαμπά τι σημαίνει κούρεμα;
-Ότι θα φας φάπα.

Κούρεμα σημαίνει η καμπάνα.

ΝΕΟ ΣΟΥΞΕ: Τα ομόλογα κουρεύουν / καταθέσεις τις κουρσεύουν / Τα λεφτά πού να τα πάω; / Θα τα φάω / Θα τα φάω.

Ο Σαμαράς σαν άξιος παίκτης με φαντασία πρότεινε στον φερόμενο ως πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη να πάει ταξίδι στο Κατάρ.

Οι χώρες του νότου της Ευρώπης θα σκεφτούν να μην κουνηθούν στη Γερμανία για να μη γίνουν κι αυτές Κύπρος. Στην Ελλάδα δεν τίθεται όμως τέτοιο θέμα. Η Ελλάδα αντιστέκεται σε όσους σκέφτηκαν να πάνε κόντρα στη Γερμανία.

Ούτε η Μενεγάκη μπορεί να το εξηγήσει: Αφού για όλα όσα τραβάει η Ελλάδα φταίνε οι ξένοι γιατί μια ζωή τους προσκυνάει;

Για ποιον ακριβώς λόγο ο Στουρνάρας είναι ικανός για υπουργός Οικονομικών; Δε του ’κοψε καν να ασκήσει βέτο στην απόφαση για κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο. Και αυτό ας μην το έκανε για το καλό της Κύπρου, αλλά επειδή είναι αντίθετο στην ίδια την ιδέα της τραπεζικής πίστης. Η μόνη δουλειά που ξέρει να κάνει είναι τραπεζίτης. Ούτε για το καλό του κλάδου του δεν του ’κοψε να πάει κόντρα σε μια απόφαση που χαρακτηρίστηκε σχεδόν από όλους τους σχετικούς ηλίθια και για την οποία ο νέος πρόεδρος του Γιούρογκρουπ ήδη ζήτησε συγνώμη. Ο Στουρνάρας θα είχε δικαιωθεί, αλλά δεν του κόβει. Τι να κάνουμε!

Σήμερα είναι παγκόσμιο θέμα τα 5,8 δισ. που ψάχνει η Κύπρος, αλλά με το κούρεμα ομολόγων η Ελλάδα έκλεψε από τις κυπριακές τράπεζες 10 δισ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: