17/3/13

Δηλαδή ο Στουρνάρας μας εξαίρεσε από το κυπριακό «κούρεμα»:

Σάββατο 16/3 τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών καναλιών εκθείαζαν τον Στουρνάρα που «κατάφερε» να εξαιρούνται τα υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από το «κούρεμα» (κλοπή) των καταθέσεων στην Κύπρο.

Αλήθεια, είναι δημοσιογράφοι αυτοί που μας το πλάσαραν; Μήπως δεν γνωρίζουν ότι οποιαδήποτε τράπεζα οποιουδήποτε κράτους δραστηριοποιείται σε άλλη χώρα λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους αυτής της χώρας; Δε μπορεί η ελληνική κυβέρνηση, ας πούμε, να αποφασίσει ότι φορολογεί και παίρνει το 10% των καταθετών της Εθνικής Τράπεζας στην Τουρκία. Ρε αδερφέ, αν έχεις κατάθεση στην Τράπεζα Κύπρου της γειτονιάς σου δε μπορεί το κυπριακό κράτος να σε φορολογεί. Τέρμα οι πίπες.

Γιατί πανηγυρίζουν οι μαλάκες που «εξαιρούμαστε»; Θα προλάβουμε να τρελαθούμε άραγε; Αν οι τύποι των καναλιών, των ραδιοφώνων και των εφημερίδων που ευχαριστούν τον Στουρνάρα για την «εξαίρεση» δεν τα ήξεραν αυτά, τότε κακώς κάνουν αυτή τη δουλειά. Αν όμως το ήξεραν –που προφανώς το ήξεραν- τότε τι υπηρεσία προσφέρουν και σε ποιον; Μήπως προσφέρουν ενημέρωση και δεν το καταλάβαμε;

Όχι, ρε μάγκες, δε μας έσωσε ο Στουρνάρας από την κυπριακήν βίλλαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: