16/3/13

Αδελφές και αδελφοί Κύπριοι, καλά να πάθετε

Ας προσέχατε τι ψηφίζατε. Δεν ήξερες, δε ρώταγες; Εμείς οι Ελλαδίτες οι καλαμαράδες τουλάχιστον την πατήσαμε από σοσιαλιστή, από τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Μας ήρθε κατακέφαλα το Μνημόνιο. Δεν υπήρχε προηγούμενο ώστε να φυλαχτούμε. Εσείς δεν πήρατε είδηση τι σκόπευε να κάνει ο Αναστασιάδης σας αμέσως μετά την εκλογή του;

Ως μοναδική επιτυχία αυτουνού του Αναστασιάδη θα μείνει στην ιστορία μόνο η εκλογή του. Μετά την επίσημη υπογραφή του δικού σας Μνημονίου δεν ξέρω ποιος θα τον χρειάζεται πια. Εσείς πάντως σίγουρα όχι. Δεν θα χρειάζεστε καν πρόεδρο και κυβέρνηση. Μόνο κουράγιο. Κι εμείς που έχουμε κυβέρνηση τι ακριβώς τη βλέπουμε να κάνει που χωρίς αυτήν δε θα γινόταν; Η Τρόικα τις προάλλες βαριόταν τις διαπραγματεύσεις για την παράταση του χαρατσιού της ΔΕΗ, έβαλαν τον Στουρνάρα τους να ανακοινώσει την παράταση, αλλά οι διαπραγματεύσεις για κάποιο λόγο συνεχίζονται ακόμα.

Στην Ελλάδα η Τρόικα δεν θεώρησε απαραίτητη τη φορολόγηση μεγάλων τραπεζικών καταθέσεων, διότι προφανώς μεγάλες καταθέσεις στην Ελλάδα έχουν μόνο όσοι δεν φορολογούνται ποτέ, έχουν φορολογική ασυλία και κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει το φορολογικό τους άβατο. Για τη δική σας οικονομία όμως αυτή τη φορολόγηση καταθέσεων τη θεωρούν ως το άλφα και το ωμέγα της «σωτηρίας» σας. Η Μέρκελ θέλει να πατάξει το ξέπλυμα μαύρου –κυρίως ρώσικου- χρήματος στην Κύπρο. Θέλει να γίνεται στη Γερμανία.

Τα ΑΤ(ι)Μ(α) των τραπεζών στην Κύπρο δεν δίνουν πια χρήματα. Τα τραπεζικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας. Όσοι Κύπριοι δεν πρόλαβαν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους και να τις μεταφέρουν στα κατεχόμενα καλά να πάθουν. Κι εμείς οι καλαμαράδες καλά να πάθουμε που είμαστε πιο έξυπνοι από εσάς και πριν τις εκλογές του Ιουνίου βγάλαμε τα λεφτά από τις δικές μας τράπεζες και τα καταθέσαμε στην Κύπρο για να μη βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και μας τα φάει. Άμα είδαμε ότι δεν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα επιστρέψαμε για να μη μας τα φάει η εφορία μας. Τώρα θα τα γλεντήσει η δικιά σας εφορία και θα τα δώσει στην Τρόικα. 

Νέο σουξέ: Σκατά στα μούτρα τα δικά μας / Όλοι οι δρόμοι / όλοι οι δρόμοι / οδηγούνε τα λεφτά μας / τα λεφτά μας / τα λεφτά μας / στην Τρόικα ακόμη.

Αναμένεται στον Πειραιά πλοίο γεμάτο ξανθιές νεαρές Κύπριες τραγουδίστριες, θηλυκές και αρσενικές. Θα δουλεύουν σε ελληνικά νυκτερινά κέντρα, μπαρ ή και καφενεία χωρίς νυχτοκάματο, μόνο από φιλοδωρήματα και ένα μικρό ποσοστό από την κονσομασιόν και τα λουλούδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: