28/2/13

Σαλμαμοποίηση της Υγείας

-Μαμά, ποιος είναι ο μαζοχιστής;
-Ο δειλός σαδιστής.
-Ο Κουβέλης;
  • Οι μνημονιακοί λένε ότι αν είχαμε φύγει από την ευρωζώνη δεν θα είχαμε τώρα δραχμή στην τσέπη. Ποια η διαφορά παρακαλώ; Μήπως τώρα έχουμε;
  • Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα του κόσμου όπου οι εφοριακοί χρωστάνε στην εφορία.
  • Στην Ελλάδα επιτρέπεται όλοι να χρωστούν στην εφορία, δεν επιτρέπεται όμως να πληρώνουν τους οι μεγαλοοφειλέτες και οι μεγαλοφοροφυγάδες.
  • Οι μεγαλοπιχειρηματίες (ευγενικά τους λέμε έτσι) εξηγούνται μέσω των τροϊκανών: «Κόβουμε τις δουλειές και δεν πληρώνουμε φόρους». Ο κυβερνήτης ρωτά τι να κάνει, αφού οι ιθαγενείς έχουν όλο και λιγότερα εισοδήματα, άρα το κράτος όλο και λιγότερα φορολογικά έσοδα θα έχει από αυτούς. Και οι μεγαλοεπιχειρηματίες, μέσω των τροϊκανών απαντούν: «Κόψε το λαιμό σου ή κόψε τις δαπάνες».
  • Έτσι, βγαίνει ο Σαλμάς Υγείας και με χαμόγελο ως τ’ αυτιά πανηγυρίζει που έκοψε τις παροχές υγείας του ενιαίου ιατροφαρμακευτικού ταμείου, του ΕΟΠΥΥ . Έκοψε ακόμα και το επίδομα τοκετού σε όλες εκτός από εκείνες που γεννάνε σπίτι τους. Σε χώρα που την μαστίζει η υπογεννητικότητα. Μείωση παροχών για φυσικοθεραπεία, για γυαλιά όρασης. Γελάει ο Σαλμάς που σπρώχνει τους ασφαλισμένους και τους κάνει πελάτες ιδιωτικών νοσοκομείων των μεγαλοεπιχειρηματιών, όπως Βγενόπουλος. Γιατί χαμογέλαγε ο Σαλμάς όταν έλεγε αυτά; Για ποιο λόγο αισθανόταν περήφανος; Που εκπλήρωσε το καθήκον του στο πλαίσιο της εντολής που έλαβε από το λαό το κόμμα που σχημάτισε κυβέρνηση; Φυσικά όχι. Μήπως χαιρόταν κι αισθανόταν ότι δικαιώνει τις προγραμματικές δηλώσεις της τροϊκομματικής κυβέρνησης; Προφανώς όχι. Ο μόνος λόγος που είχε να αισθάνεται περήφανος ο Σαλμάς βγαίνοντας να πει ότι έκοψε παροχές του ΕΟΠΥΥ είναι ότι κατάφερε να κάνει αυτό που του επέβαλαν οι τρεις υπάλληλοι της Τρόικας. Μα δεν εκλέχτηκαν από τον ελληνικό λαό να κυβερνήσουν την Ελλάδα. Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε ανθρώπους που λειτουργούν σε βάρος της ζωής μας για να υπηρετούν ξένους;
  • Βγαίνει κάθε τόσο και ο Βρούτσης Ανεργίας με λυπημένο ύφος και πανηγυρίζει που έκοψε τις παροχές στους ανέργους. Και πόσοι άλλοι!... Κάποιος να τους πει τουλάχιστον να μην πανηγυρίζουν. Προκαλούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: