28/2/13

Σύντομο ανέκδοτο: Ξένοι επενδυτές στην Ελλάδα

Οι μόνοι ξένοι επενδυτές που έρχονται στην Ελλάδα είναι οι ξένες ομάδες ποδοσφαίρου που επενδύουν στις ελληνικές το μέλλον τους έτσι όπως τις ξεφτιλίζουν και προχωράνε στους επόμενους γύρους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Η Μακρυπούλια που δεν παντρεύεται στέλνει άσχημα μηνύματα στο εξωτερικό και χαλάει την εικόνα της Ελλάδας σε πιθανούς ξένους επενδυτές.

Οι ξένοι επενδυτές σηκώνονται και φεύγουν παρακολουθώντας τον Παναθηναϊκό έτσι που (δεν) παίζει.

Τρομάζει όσους σκέφτονται να επενδύσουν στην Ελλάδα ο Άδωνης έτσι που φωνάζει, μην τους κοπανήσει κάνα βιβλίο στη μούρη. (Τους κάνει κάνα face book)

Τέλος, πιθανοί ξένοι επενδυτές φοβούνται τους χρυσαυγίτες που δέρνουν τους αδύναμους ξένους.

Ο Πρετεντέρης διευκρινίζει: Τους ξένους επενδυτές δεν τους διώχνει από την Ελλάδα η υψηλή τιμή της βενζίνης που ανεβαίνει μαζί με την ανεργία, γιατί μπορούν να στραφούν στο ναυτιλιακό πετρέλαιο που είναι κι αφορολόγητο.

Όπως υπολόγισε το Bloomberg, οι Έλληνες ξοδεύουν για βενζίνη το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους (4,8%) από κάθε άλλο λαό.

Ο Μήτσος της γειτονιάς ισχυρίζεται ότι είναι ξένος επενδυτής επειδή «επενδύει» σε ξένες χορεύτριες.

Και η Μενεγάκη απορεί: «Δηλαδή δεν υπάρχουν Ελληνίδες επενδύσεις; Μόνο ξένες;»

Πακιστανοί επενδυτές αναμένονται με αγωνία στην Ελλάδα για τις ακτοπλοϊκές γραμμές στα νησιά του Αιγαίου.

Τούρκοι επιχειρηματίες ζητούν ελεύθερη ζώνη στη Θράκη για να στήσουν δουλειές όπου θα απασχολούνται μόνο λαθρομετανάστες που έτσι-κι αλλιώς εδώ και χρόνια μας τους κουβαλάνε οι ίδιοι. Έτσι θ’ αποσυμφορηθεί η υπόλοιπη Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: