27/2/13

Χαρά της Τρόικας η άνοδος των ακροδεξιών

Όχι μόνο επειδή όσοι φοβούνται τις δικτατορίες στρέφονται στην αγκάλη της εξουσίας που εξυπηρετεί τους δανειστές της χώρας τους. Η Τρόικα εξυπηρετείται από τους ακροδεξιούς χωρίς να την ενοχλεί που αυτοί εμφανίζονται ως αντιμνημονιακοί. Το καλύτερο της Τρόικας είναι να κάνει τη δουλειά της και τους διαφωνούντες να τους στρέφει στους καλύτερους υπηρέτες της τους ακροδεξιούς που πάντα όπου εμφανίστηκαν ακόμα κι όταν πήραν την εξουσία στις χώρες τους εξυπηρετούσαν τις αστικές τάξεις.

Όσοι πιστεύουν ότι για τα λεφτά που τους λείπουν τους φταίει η Δημοκρατία και όχι αυτοί που τους τα παίρνουν συμπορεύονται με την Τρόικα που έδειξε πόσο καλή σχέση έχει με τους δημοκρατικούς θεσμούς όταν επέβαλε χωρίς εκλογές για πρωθυπουργό υπηρέτη της τον παντελώς ανίκανο σε οτιδήποτε άλλο εξαφανισθέντα ΠΑΣΟΚτζή τραπεζίτη Παπαδήμο. Η σχέση της τρόικας με τη Δημοκρατία είναι τόσο καλή όσο και οι αστραπιαίες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που επέβαλε στη Βουλή των Ελλλήνων και της στέρησε τη δυνατότητα να παράγει νομοθετικό έργο.

Όσο κι αν λένε οι ακροδεξιοί ότι είναι υπερ-πατριώτες βοηθούν αυτούς που με τις ελεύθερες ζώνες θέλουν να καταργήσουν την επικράτεια των εθνικών κρατών στα εδάφη τους για να διακινούν ελεύθερα τα χρήματά τους και να στήνουν επιχειρήσεις χωρίς εργασιακά δικαιώματα και με μισθούς κάτω από τους κατώτατους.

Οι κυβερνήσεις της Τρόικας κάθε μέρα παίρνουν μέτρα που προτείνουν οι ακροδεξιοί. Πώς αλλιώς θα περάσουν τα συνεχή αντιλαϊκά μέτρα; Γιατί λοιπόν να ενοχλείται η Τρόικα από την άνοδο της «αντιμνημονιακής» ακροδεξιάς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: