26/2/13

Ο Γκρίλο της έριδος

Πειραγμένοι που νομίζουν ότι είναι δημοσιογράφοι ή εκδότες ΜΜΕ προσπαθούν να ενημερώσουν όλους ότι είναι μαλάκες. Ο ένας μας "ενημερώνει" ότι ο Κοντομηνάς έχει κάθε λόγο να θέλει τον Λαζόπουλο Έλληνα Γκρίλο, ο άλλος λέει ότι για τη θέση αυτή κατάλληλος είναι ο Κανάκης, ο παράλλος μας ρίχνει για Γκρίλο στη μούρη τον Κιμούλη, ο αντιπαράλλος θα μας φορτώσει τον γνωστό Έλληνα κωμικό Κούγια και θα πάει έτσι η δουλειά. Τα ίδια λέγανε για ρτο σίγουρο κόμμα που θα ίδρυε ο Παπαδήμος. όλοι οι μάντεις "προβλέπουν" ό,τι θεωρούν όχι πιθανότερο, αλλά δημοφιλέστερο. Ήδη κάτι κέρδισαν. Αν μάλιστα πραγματοποιηθεί η μαντεψιά τους βγαίνουν ως, "Εγώ σου τα ΄λεγα". Αν δεν πραγματοποιηθεί κανείς δεν τους θυμάται όταν την έκαναν και συνεχίζουν.

Αν στην Ιταλία έχουμε κυβέρνηση Γκριλουσκόνι, τότε από την τραγωδία της Μέρκελ περνάμε στο κωμικό δράμα. Όπως και στους ποιητικούς αγώνες της αρχαίας Αθήνας. Πιο σωστά, «σατυρικό δράμα», που για ηθικούς λόγους έγινε «σατιρικό». Ο Γκρίλο είναι σάτιρος και ο Μπερλουσκόνι σάτυρος.

Εγώ από το κίνημα πέντε αστέρων του Γκρίλο θα προτιμούσα το μπράντι ακόμα και τριών αστέρων.

Μπερλουσκόνι (και θρύψαλα) τραγουδά: Βερολίνο / σου τη στήνω / θα σου στείλω / έναν Γκρίλο.

Το πιο θετικό αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών είναι η πτώση του ευρώ σε σχέση με το δολάριο. Δυστυχώς αυτό δεν θα κρατήσει πολύ και τα ευρωπαϊκά προϊόντα θα ακριβύνουν ξανά και τα αμερικανικά θα φτηνύνουν. Οι εισαγωγές μας θα μειωθούν και οι εξαγωγές μας θα αυξηθούν.

Μούνα φάτσα μούνα άτσα
«Οι Ιταλοί θα έχουν πρόβλημα έτσι που ψήφισαν» απειλεί ο Σκάι. Θα τους δείρει αλύπητα.

Θυμίζουμε, ο Αλαφούζος ήταν καλός τηλεοπτικός πελάτης του Μπερλουσκόνι με τα ξέφραγα πανηγύρια, τα Μπούγκα-Μπούγκα.

Οι Έλληνες ιδιοκτήτες ΜΜΕ συμμετέχουν σε τέτοια ξέφραγα κυβερνητικά όργια τα Μούγκα-Στρούγκα.

Πώς γίνεται ο εκλεκτός των αγορών, των εμπόρων ομολόγων δηλαδή, να καταποντίστηκε αφού σημείωσε 10,5% για τη Βουλή; Σα να λέμε σημείωσε παταγώδη επιτυχία; Τότε ο Μπερσάνι που βγήκε πρώτος αλλά με διαφορά μόλις 0,4% από τον Μπερλουσκόνι είχε πανωλεθρίαμβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: