28/2/13

Άει ψηφίσου εσύ κι ο Γκρίλο σου

Οι αγρότες δεν θα προμηθεύονται αφορολόγητο πετρέλαιο. Ο Στουρνάρας είπε ότι δικαίως οι ακτοπλόοι εφοπλιστές παίρνουν αφορολόγητο πετρέλαιο επειδή απασχολούν πολλά άτομα, περισσότερα από όσα εξυπηρετούν οι αγρότες. Ο Μελισσανίδης συμφωνεί μαζί του.

Ο Στουρνάρας συνεχίζοντας είπε το αναμενόμενο, ότι δηλαδή αν καταργήσει το αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές τότε αυτοί θα πάρουν τα πλοία τους και θα φύγουν. Οι αγρότες βεβαίως δε μπορούν να πάρουν τα τρακτέρ τους και να πάνε σε άλλες χώρες να καλλιεργούν.

Και γιατί να μη φύγουν οι ακτοπλόοι; Η αγορά μόνη της καλύπτει όχι τα χρέη, καλύπτει όμως τα κενά της. Άσε που δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουν όλοι. Κάποιοι δε μπορούν και θα «υποστούν» το φορολογούμενο πετρέλαιο. Από την άλλη δεν είναι τόσο δύσκολο να κανονίσουν οι δήμοι των νησιών ώστε να φτιαχτούν ακτοπλοϊκές εταιρείες που δεν επιδιώκουν κέρδος; Να έχουν και χαμηλότερα εισιτήρια. Μήπως υπάρχουν ακόμα αφελείς που πιστεύουν ότι η προμήθεια πλοίων είναι δαπανηρή; Σε σχέση με τα έσοδα που αποφέρει ένα πλοίο η προμήθειά του είναι σχεδόν δωρεάν. Τα σαπιοκάραβα τα κρατάνε οι τωρινοί ακτοπλόοι για να μη μειωθούν τα κέρδη τους. Οι ελληνικές κυβερνήσεις άλλωστε τους το επιτρέπουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: